Populair sportkoppel Dries en Jolien uit Hooglede geeft tips tegen coronakilo’s

foto AD
foto AD
Arjan Desante

Net geen 22.000 mensen volgen via Instagram de sportieve avonturen van Jolien Sinnaeve en Dries Gruyaert. Zij zijn nu bijna vijf jaar actief als sportinfluencers en willen vooral ook anderen tot bewegen aanzetten. “De positieve reacties in onze mailbox, daar doen we het voor!”

Jolien Sinnaeve (27) en Dries Gruyaert (33) vormen al 7,5 jaar een koppel en stapten in 2016 in het huwelijksbootje. Sowieso al een belangrijk moment in het leven, maar dat was het voor dit jonge koppel uit Hooglede nog iets meer. Op dat moment besloten ze namelijk om fanatiek te beginnen sporten en op hun voeding te letten.

“We wilden geen koppel worden dat gewoon iedere avond in de zetel naar de televisie keek. We moesten dus wel samen op zoek naar een uitdaging”, lacht Dries.

Vroeger eetbuiten

“Voor Dries viel die switch misschien nog mee, maar bij mij was het verschil meteen duidelijk”, vult Jolien aan. “Ook vroeger was ik al behoorlijk sportief, maar mijn eetgewoonten waren echt niet goed. De eetbuiten liet ik achterwege en zo verloor ik al snel tien kilogram, hoewel ik nu wel meer spiermassa heb.”

Jolien en Dries gingen de uitdaging in eerste instantie puur voor zichzelf aan, maar kregen steeds meer supporters achter zich. “Dries had die account gemaakt om onszelf een beetje te motiveren. Maar het aantal volgers steeg echt snel! Bij duizend dachten we nog wauw , maar nu staan we er eigenlijk niet meer bij stil. Het is zeker niet de bedoeling om zoveel mogelijk volgers te verzamelen, we blijven gewoon doen waar we ons goed bij voelen”, legt Jolien uit.

Terwijl Jolien meestal op de foto’s staat, is Dries vaak de privéfotograaf van dienst. “Neen, dat is niet puur omdat de foto’s van Jolien meer likes krijgen”, lachen ze in koor. “Het is vooral erg praktisch op deze manier. Zelf heb ik wel enige kennis van fotografie. Om samen op de foto te staan, moeten we telkens met de timer werken. Tijdrovend en niet altijd even handig”, aldus Dries. “En heel eerlijk: zó graag sta ik zelf niet op de foto. Jolien is gewoon fotogenieker!”

21.800 volgers

Intussen staat het aantal volgers op Instagram op 21.800, sturen Dries en Jolien inspirerende mails rond en werken ze samen met verschillende producten en merken om te promoten. “Ja, onze hobby is een beetje uit de hand gelopen. Het is echt een bijberoep geworden”, beseft Jolien. “Dit hadden we zeker niet verwacht toen we ermee begonnen. Nu zijn we dagelijks bezig met het beantwoorden van berichtjes, bewerken van foto’s… Er kruipt veel meer tijd en energie in dan de meeste mensen denken. Vergeet niet dat we ook nog gewoon een fulltime job hebben, ikzelf als administratieve medewerker in een Izegemse tandartsenpraktijk en Dries als leerkracht Frans en Aardrijkskunde in het VMS in Roeselare.”

“Maar het beantwoorden van al die berichtjes vinden we wel enorm belangrijk”, meent Dries. “De positieve reacties in onze mailbox, daarvoor doen we het. Onlangs nog stuurde iemand dat ze voor het eerst tien kilometer liep en daarvoor de motivatie bij ons had gevonden. Mooi, toch?”

Tips tegen coronakilo’s

Als sportief koppel bij uitstek, geven Dries en Jolien graag nog enkele tips mee voor mensen die de strijd willen aangaan met eventuele coronakilo’s. “Sporten is sowieso goed voor je, maar veel mensen hebben het nodig om een doel voorop te stellen. Zo liepen wij de voorbije maanden telkens een halve marathon”, vertelt Jolien. “In maart moest ik zelf wel verstek geven, dus helaas geen zevende halve marathon op rij voor mij. Zo kom ik wel meteen bij de tweede tip: luisteren naar je lichaam en op tijd rust nemen. Anders loop je vroeg of laat met je neus tegen de muur.”

Ook Dries heeft een gouden tip in petto. “Een hond kopen! Niet gewoon als gezelschapsdier, maar het geeft je ook meteen een reden om te gaan wandelen. Wij hebben zelf een shiba inu, met de naam Ayko. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat hij soms minder zin heeft om te wandelen dan wij.” (lacht)

“De hoofdboodschap is eigenlijk: gewoon doen. Je goed kleden en vertrekken, dan maakt het weer niet zoveel uit. Wij hebben tijdens de coronamaanden op die manier al veel lange wandelingen gemaakt. Wij horen dat veel mensen zich het voorbije jaar verveelden, maar door onze passie voor sport kennen we dat woord hier niet.”

(AD)

https://www.instagram.com/fitwithdriesandjolien/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.