Populair jongerencafé ‘t Verdriet van België over te nemen

© Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In Brugge staat het populaire, enigszins alternatieve café ‘t Verdriet van België over te nemen. De vraagprijs voor de overname bedraagt 35.000 euro.

Jari Cuelenaere zoekt een overnemer voor zijn café ‘t Verdriet van België, in de Sint-Jansstraat, vlakbij het Kraanplein. De wat eigenzinnige uitbater – die aanvankelijk steeds met zwarte gesteven broek, wit hemd en zwart strikdasje zijn klanten bediende – startte zijn zaak in 2013 en kon al vlug een trouw publiek opbouwen.

Door de wat eigenzinnige muziekkeuze onderscheidde de zaak zich van de populaire jongerencafés op ‘t Zand, de Eiermarkt en de Kuipersstraat die zich meer richten op de commerciële hitparademuziek. ‘t Verdriet van België trok dus een eigen publiek aan van studenten, maar ook ‘oudere jongeren’ of al wie zich jong van hart voelt komt er graag over de vloer.

Maar nu zoekt uitbater Jari dus naar een overnemer voor zijn zaak. De reden daarvoor is vooralsnog niet bekend want de uitbater was niet bereikbaar voor commentaar. Voor wie zich geroepen zou voelen: de vraagprijs voor de overname bedraagt 35.000 euro en de huurprijs voor het pand, met mogelijkheid tot woonst boven het café, ligt op 850 euro per maand.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier