Poperingse zomerschool zoekt vrijwilligers

© MD
Redactie KW

Nu velen de zomer in eigen land zullen doorbrengen, doet het Poperingse stadsbestuur een oproep naar mensen van goede wil om mee te werken aan de zomerschool.

“In de periode van 10 augustus tot 31 augustus organiseert de stad Poperinge een zomerschool. Het initiatief is bedoeld voor de meest kwetsbare kinderen en jongeren, die in coronatijd zoveel schoolachterstand hebben opgelopen dat ze aan het begin van het schooljaar een slechte start dreigen te maken. De zomerschool biedt ook de nodige ruimte voor ontspanning en talentontwikkeling”, zegt onderwijsschepen Loes Vandromme (CD&V).

Vrijwilligers die zich willen aanmelden beschikken bij voorkeur over pedagogische ervaring of hebben relevante ervaring op vlak van onderwijs en in begeleiding van kinderen. Ook laatstejaarsstudenten uit de lerarenopleiding komen in aanmerking. Wie intekent, is bereid om een aantal (halve) dagen of bij voorkeur twee weken een groep kinderen te begeleiden.

De vrijwilligers krijgen coaching en ondersteuning bij de begeleiding van de kinderen en een onkostenvergoeding en verzekering tijdens het vrijwilligerswerk. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend contact opnemen met Nele Theunynck, de coördinator van de zomerschool : nele.theunynck@poperinge.be – telefoon: 057/33 20 83. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier