https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Poperingse Ziggy Sapulette (16) in finale Top Model Europe: “Winnen zou een droom zijn die werkelijkheid wordt”

(foto Leslie Szmigielski)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Afgelopen week stond de Poperingse Ziggy Sapulette (16) in de finale van Top Model Europe. Samen met de andere finalisten trok ze naar Montpellier voor de finaleweek. “Ik vond het echt de beste week van mijn leven en ik hoop dat ik in de toekomst veel opdrachten kan binnenhalen”, zegt Ziggy.

“Als kind had ik altijd al de droom om bekend te worden. Ik was altijd aan het dansen, zingen en mij honderden keren verkleden was mijn grootste hobby. Toen al was ik gek op de camera en het poseren”, zegt de 16-jarige Ziggy Sapulette. “Dit is mijn eerste modellenwedstrijd. Mijn nicht Roxx heeft ook al eens meegedaan met Top Model Europe. Voor mij was het dan ook een gekende wedstrijd.”

In totaal namen 25.000 meisjes deel aan Top Model Europe, uit 15 deelnemende landen. In de finaleweek waren er acht finalisten, één kandidaat besloot uiteindelijk om toch niet deel te nemen aan de finale. “De wedstrijd was redelijk intensief. In de eerste rondes moest je zoveel mogelijk stemmen van het publiek op sociale media zien te krijgen. Mijn mama en papa zijn mijn grootste fans. Samen met mijn Tante Tau hebben ze alle netwerken die beschikbaar waren gebruikt. Er hebben mensen op mij gestemd van over bijna heel de wereld. Zowel mijn ouders als mijn familie hebben vrienden uit Indonesië, Canada en verschillende landen in Europa.”

Finaleplaats

De grote inspanningen werden beloond, want Ziggy kreeg een plaatsje in de halve finale. “Het werd zo echt toen ik dat te horen kreeg. Ik ging met mijn ouders naar Brussel, waar ik in een groep van 10 kandidaten voor de jury kwam. Daar kreeg ik best veel vragen. Mijn medekandidaten kregen deze vragen niet en dat gaf mij al wat hoop dat ik misschien de finale wel eens zou kunnen halen. Uiteindelijk kreeg ik het verlossende mailtje dat ik de finale had gehaald.”

De finaleweek stond afgelopen week op de agenda en vond plaats in Zuid-Frankrijk, in de omgeving van Montpellier. “Ik werd als favoriet gekozen van de vakjury, maar ik weet dat dit in de finale niet veel zegt. De jury kijkt naar heel veel aspecten en ik hoop dat ik aan al deze aspecten heb kunnen voldoen”, vertelt Ziggy, die eind vorige week met heel wat ervaring huiswaarts keerde. “Ik heb geleerd hoe ik mijn zelfvertrouwen kan boosten en hoe ik goed kan lopen op de catwalk. Maar vooral ook hoe ik rust kan vinden in het modellenwerk. Ik vond het echt de beste week van mijn leven en ik hoop dat ik in de toekomst veel opdrachten kan binnenhalen.”

Momenteel volgt Ziggy de opleiding Haarzorg op het Immaculata Ieper in Ieper. “Mijn klasgenoten steunen me en vinden het goed dat ik in ieder geval tot de finale ben gekomen, dan ben je ook al een beetje een winnaar. Ik zou graag verder gaan met modellenwerk en ik hoop dat ik zo de wereld kan zien door opdrachten binnen te halen in verschillende continenten, zeker Azië staat hoog op mijn lijst. Mijn opa en oma komen van de Molukken, een groep eilanden van Indonesië.

Welke plaats Ziggy heeft behaald tijdens de finale van Top Model Europe is nog niet bekend. “Dat weet ik pas binnen enkele weken. Al onze foto’s worden eerst gesorteerd en daarna worden deze opgestuurd naar een professionele jury. Ik hoop natuurlijk met mijn hele hart dat ik de winnares wordt, dat zou echt een droom zijn die werkelijkheid wordt.”

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.