Poperingse restaurants presenteren afhaalgerechten of zelf aan de slag gaan met hopscheuten

Maart is de maand van de hopscheuten.© Toerisme Vleteren
Maart is de maand van de hopscheuten.© Toerisme Vleteren
Laurie Bailliu

Het witte goud van de streek staat in maart altijd centraal in Poperinge. Tal van evenementen worden steevast op poten gezet en Poperingse restaurants pakken jaarlijks uit met een hopscheutenmenu. Door de coronamaatregelen zijn de horecazaken nog steeds gesloten, maar in verschillende restaurants kan je terecht voor een afhaalgerecht met hopscheuten.

Toerisme Poperinge laat je opnieuw genieten van de hopscheuten, ook al moeten ze het dit jaar anders aanpakken door de coronamaatregelen. “’ Morgens geplukt op van het veld en ‘s middags op het bord. Je laten verwennen in één van de Poperingse restaurants zit er niet in. Ervan genieten kan wel”, laat Toerisme Poperinge weten.

“Door de coronamaatregelen zijn alle horecazaken momenteel nog steeds gesloten. In Poperinge kun je bij verschillende restaurants terecht voor lekkere afhaalgerechten. Je steunt hiermee de lokale ondernemers in deze moeilijke tijden.”

Naast een afhaalgerecht bestellen, kan je ook zelf aan de slag. Bij één van de hoptelers kan je hopscheuten bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan. Deze maand vind je twee recepten terug in Poperingse stadskrant. In het Hopmuseum kan je ook 30 UiTpas-punten inruilen om het boek ‘Hopscheuten’ van Bart Wemaere en Marc Wauters te ontvangen met extra informatie en recepten.

Alle informatie kan je nalezen op www.hopscheuten.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.