In een filmpje dankt de burgemeester zijn bewoners voor het goed naleven van de verplichte veiligheidsmaatregelen. "En dit is meer dan nodig, want Poperinge is niet coronavrij", zegt de burgemeester, die ook alle hulpverleners bedankt.

"Ook de VTM-uitzending gezien met de prachtige, verbindende 'coronabeelden' van ons grondgebied? Die werden gemaakt met een drone, maar jammer genoeg kwam de helikopter niet langs. Wel, binnenkort vliegt er een nieuwe drone over Poperinge in een heuse Paaschallenge", aldus de burgemeester.

Verbinding in de verf zetten

Elke inwoner, elk gezin kan vanaf vandaag foto's insturen met beelden waarin we onze solidariteit met zorgverstrekkers en door het virus getroffen mensen uitdrukken. Met de bedoeling onze verbinding in deze moeilijke tijd in de verf te zetten en ons engagement om hier als gemeenschap sterker uit te komen. Decoreer dus je voortuin, je tuin, je dak, ... in een corona-paasthema maar hou het wel veilig! Maak daar een foto van, en stuur die in via het invulformulier op de website. Opgelet: leef hierbij heel uitdrukkelijk de regels van social distancing na: hou zeker 1,5 meter afstand van elkaar. Je krijgt hiervoor de tijd tot en met paasmaandagavond 13 april.

Uit alle inzendingen maakt het stadsbestuur dan een selectie, evenwichtig gespreid over het hele grondgebied. Langs de gekozen locaties zal de drone passeren en beelden maken, die we later opnieuw in een filmpje verspreiden. Alle ingezonden foto's komen op de website terecht. Via sociale media men volgen wanneer de drone bij jou in de buurt langs komt. (AHP)

In een filmpje dankt de burgemeester zijn bewoners voor het goed naleven van de verplichte veiligheidsmaatregelen. "En dit is meer dan nodig, want Poperinge is niet coronavrij", zegt de burgemeester, die ook alle hulpverleners bedankt."Ook de VTM-uitzending gezien met de prachtige, verbindende 'coronabeelden' van ons grondgebied? Die werden gemaakt met een drone, maar jammer genoeg kwam de helikopter niet langs. Wel, binnenkort vliegt er een nieuwe drone over Poperinge in een heuse Paaschallenge", aldus de burgemeester.Elke inwoner, elk gezin kan vanaf vandaag foto's insturen met beelden waarin we onze solidariteit met zorgverstrekkers en door het virus getroffen mensen uitdrukken. Met de bedoeling onze verbinding in deze moeilijke tijd in de verf te zetten en ons engagement om hier als gemeenschap sterker uit te komen. Decoreer dus je voortuin, je tuin, je dak, ... in een corona-paasthema maar hou het wel veilig! Maak daar een foto van, en stuur die in via het invulformulier op de website. Opgelet: leef hierbij heel uitdrukkelijk de regels van social distancing na: hou zeker 1,5 meter afstand van elkaar. Je krijgt hiervoor de tijd tot en met paasmaandagavond 13 april.Uit alle inzendingen maakt het stadsbestuur dan een selectie, evenwichtig gespreid over het hele grondgebied. Langs de gekozen locaties zal de drone passeren en beelden maken, die we later opnieuw in een filmpje verspreiden. Alle ingezonden foto's komen op de website terecht. Via sociale media men volgen wanneer de drone bij jou in de buurt langs komt. (AHP)