Poperingse (48) kreeg als eerste Belgische coronavaccin in de Verenigde Staten

Ingrid Vanthuyne.© gf
Ingrid Vanthuyne.© gf
Redactie KW

Ingrid Vanthuyne, afkomstig uit Poperinge, kreeg op 17 december als eerste Belgische een coronavaccin toegediend op haar werk aan de afdeling Neurochirurgie van de University of Miami.

Ingrid Vanthuyne werd geboren in 1972 als dochter van Bernard Vanthuyne en Annie Orbie, die op de Keikopwijk in Poperinge woonden. Zij studeerde Handel aan het Atheneum in Ieper.

“Na mijn schooljaren ging ik werken in Bellewaerde, waar ik verantwoordelijke was in een hamburgertent. Daar werd ik verliefd op een Amerikaan, die stuntman was in The Indiana Jones Show. In 1998 ben ik op mijn 26ste mee verhuisd naar de Verenigde Staten. Eerst woonde ik een tijdje in Chicago, maar ik ben niet meer samen met de stuntman, en heb ook geen kinderen. Uiteindelijk belandde ik in Miami, waar mijn huidige vriend advocaat is. Daar behaalde ik aan de University of Miami mijn bachelor Mangement and Communications met grote onderscheiding”, vertelt Ingrid.

“Nu werk ik al 13 jaar als Executive (uitvoerend administrator) voor de Chairman van het Department van Neurochirurgie van de Universiteit van Miami. Hij heeft verschillende mensen die voor hem werken: een klinische assistent die zorgt voor de afspraken van patiënten, een chirurgische assistent die zijn operaties boekt, een verpleegster op kantoor enz. Ik ben de rechterhand van de chairman. Ik zorg dat alles vlot verloopt in het departement. Hij is het hoofd van het departement en ik assisteer hem met de academische zijde. Ik regel zijn agenda, vergaderingen, conferenties, en nog zoveel meer”, aldus Ingrid over haar job.

Voorrang

“De overheid gaf voorrang aan mensen in mijn positie die in de medische sector werken, om als eersten gevaccineerd te worden. Ik kreeg mijn eerste Pfizer-spuitje op 17 december en krijg mijn tweede booster op 7 januari. We moesten 15 minuten blijven na het spuitje om te zien of er geen allergische reacties opdoken. Gelukkig heb ik geen bijwerkingen ondervonden. Buiten een dag last van armpijn, maar dat is normaal. Die dag waren we met zo’n 300 die werden ingeënt. En sindsdien doen ze het iedere dag”, aldus nog Ingrid.

“Ik woon graag in Miami. Ik mis mijn familie en vrienden, maar niet het Belgisch weer! Ik ben blij dat de coronaregels hier niet zo streng zijn zoals in België. Onze winkels en restaurants zijn allemaal open. Wel met minder volk natuurlijk en steeds met mondmasker op. Ik kon gelukkig van thuis uit blijven werken. Mijn hobby’s zijn reizen en naar live rockconcerten gaan. Dit jaar was het dus enorm afkicken! Niet leuk, en ik hoop dus met de vaccinatie veiliger te zijn en terug te kunnen reizen en genieten van goeie rockconcerten. En natuurlijke mijn familie en vrienden bezoeken in België. Ik vond het heel jammer dat ik er niet bij kon zijn dit jaar om Kerst and Nieuwjaar te vieren met hen”, besluit Ingrid Vanthuyne.

(AH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier