Poperings Keikoppencarnaval gaat niet door, organisatie voorziet online alternatief

Het bestuur van vzw Keikoppencarnaval met v.l.n.r. Guy Priem, Anja Boutton, Jolien Decancq, Luc Buseyne, Lieven Ryckbosch, Ingrid Vande casteele, Roger Vereype en Jeroen Horré. Afwezig: Benny Velleman, Marleen Rommens, Kevin Papegaey, Johan Ryckeghem.© MD
Het bestuur van vzw Keikoppencarnaval met v.l.n.r. Guy Priem, Anja Boutton, Jolien Decancq, Luc Buseyne, Lieven Ryckbosch, Ingrid Vande casteele, Roger Vereype en Jeroen Horré. Afwezig: Benny Velleman, Marleen Rommens, Kevin Papegaey, Johan Ryckeghem.© MD
Redactie KW

Het Keikoppencarnaval in Poperinge van 12 tot en met 14 maart zal niet doorgaan. Dat liet de organisatie weten via Facebook. Er wordt wel een online alternatief aangeboden met verschillende speeches en dj-sets van onder andere Macaroni en Lennert V. Er wordt ook gekeken om een wandeling te organiseren en ook de tekenwedstrijd kan gewoon doorgaan.

Op de facebookpagina van vzw Keikoppencarnaval dook vrijdagnamiddag een mysterieus filmpje op waarbij in fastforward verschillende speeches en dj-sets te zien zijn. Daarmee wilden de organisatoren alvast een tipje van de sluier oplichten over de alternatieve viering van het Keikoppencarnaval.

Speeches en dj-sets

“Dat het Keikoppencarnaval zoals we het gewoon zijn niet kon plaatsvinden, was al langer duidelijk, maar nu is het ook officieel. De coronasituatie is nog altijd te slecht om iets te kunnen organiseren waar er veel volk op afkomt”, zegt Jeroen Horré van vzw Keikoppencarnaval. “We voorzien tijdens het weekend waarin het carnaval normaal zou plaatsvinden wel een online alternatief, meer bepaald op 14 maart. Het gaat om een filmpje met speeches van onze voorzitter Lieven Ryckbosch, de burgemeester van Poperinge Christof Dejaegher en onze Prins Carnaval Diederik Vanhee. Daarnaast zijn er ook dj-sets van Macaroni, Lennert V en Dizzy Dropz. Op die manier wilden we ervoor zorgen dat de carnavalisten in hart en nieren toch nog iets hebben dat weekend.”

Carnavalswandeling

Het filmpje zal normaal online komen op de website van vzw Keikoppencarnaval ( www.keikoppencarnaval.be ) om 11.11 uur, hét carnavalsuur. De organisatoren hebben echter nog iets in petto. “We zijn ook bezig aan het kijken of we een carnavalswandeling kunnen uitstippelen, al moeten we ons ook hier aan de strikte coronamaatregelen houden”, vervolgt Jeroen Horré. “Een eetstandje laten komen mag bijvoorbeeld niet. Wel zouden we eventueel een wandeling kunnen voorzien met diverse ludieke opdrachtjes voor jong en oud. Ik denk bijvoorbeeld aan een rebusje. Ook de traditionele tekenwedstrijd voor kinderen gaat door, inclusief prijzen voor de winnaars.”

12 november 2021

Het is voor het tweede jaar op rij dat het Keikoppencarnaval niet kan doorgaan. Eigenlijk al de derde keer, want vorig jaar werd het feest eerst verplaatst naar weekend van 21, 22 en 23 augustus. Tevergeefs, want ook toen moest alles geannuleerd worden. “Nu kijken we vooral uit naar de echte opening van het nieuwe carnavalsseizoen op 12 november 2021. We gaan er in ieder geval van uit dat we tegen dan weer een fuif mogen organiseren in Zaal Maeke Blyde. Verschillende artiesten hiervoor zijn ondertussen al geboekt”, besluit Jeroen Horré. (TOGH)

Meer info op www.keikoppencarnaval.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier