Poperingenaar zamelt laptops in voor kansarme gezinnen

Redactie KW

Karel Vandenbroucke zamelt laptops in voor kansarme gezinnen in Poperinge. “Ik wil er helpen voor zorgen dat de meest kansarme gezinnen via deze laptops ook thuisonderwijs kunnen volgen en geen leerachterstand oplopen tijdens deze coronacrisis”, zegt Karel.

Via een oproep op Facebook vroeg Karel of mensen oude laptops over hebben. Hij wil die oude laptops aan kansarme gezinnen geven in Groot-Poperinge, zodat ze thuisonderwijs kunnen volgen. “We hielden thuis een lenteschoonmaak en tijdens dat opruimen kwam ik mijn oude laptop tegen van toen ik nog studeerde. Ik had al via verschillende kanalen gehoord dat veel kwetsbare kinderen momenteel moeite hebben om in verbinding te staan met hun school. Online les volgen, oefeningen maken…”, zegt Karel Vandenbroucke (29).

“Ook na de coronacrisis mag de laptop bij de kinderen blijven”

Hij is product manager bij UnitronGroup en lid van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst voor CD&V Poperinge. “Scholen communiceren nu bijna uitsluitend digitaal met de leerlingen, maar niet iedereen heeft de middelen om een eigen laptop aan te kopen. Aangezien we die laptop niet meer gebruiken, wilde ik hem weggeven. Meteen dacht ik om hierrond een actie op poten te zetten. Op Facebook verspreidde ik een oproep of andere mensen nog een oude laptop liggen hadden.”

Dankbaar

Momenteel heeft Karel acht laptops die bij kansarme gezinnen zullen terecht komen. “De gezinnen die de laptops krijgen, zijn zeer dankbaar. Ook na de coronacrisis mag de laptop bij de kinderen blijven, want dan zullen ze nog steeds een laptop kunnen gebruiken.”

Kleine moeite

Oude laptops die een tweede leven verdienen, kunnen bij Karel binnengebracht worden. “Uiteraard houden we rekening met de coronamaatregelen. De laptop moet ook nog in redelijke staat zijn. Werkend besturingssysteem en opgeschoond, dus alle eigen documenten eraf. Ik bekijk die laptops en zorg dat ze gebruiksklaar zijn om uitgedeeld te worden. Voor ons is dit een kleine moeite, maar voor kansarmen kan dit zoveel betekenen.” Een oude laptop die je wil doneren? Via Facebook kan je contact opnemen met Karel.

(LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten