Poperinge speelt 27 uur lang spelletjes voor het goede doel

Bianca Nevejans (44) en Hilair Van Pelt (49) van spelletjeswinkel De Speelplekke in de Poperingse binnenstad organiseren in het weekend van 8 en 9 december een gezelschapsspelletjesmarathon voor het goede doel in het kader van De Warmste Week van Music For Life.

“Iedereen mag komen spelen vanaf zaterdag 14 uur tot zondag 17 uur”, vertelt Bianca. “Of we zo lang kunnen wakker blijven? Als we de hele nacht doorspelen, zal dat wel lukken. Deze marathon van 27 uur vindt niet plaats in De Speelplekke, omdat die ruimte te klein is. We verwachten tot een veertigtal mensen. We kozen voor de zaal De Gilde aan het Rekhof. De mensen zullen er kunnen kiezen uit een 150-tal spelletjes, maar ze mogen gerust ook eigen spelletjes meebrengen. Tijdens de marathon houden we allerlei wedstrijden, spellendemo’s en een tombola. De mensen kunnen er ook spelletjes kopen, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.”

Dat goede doel bestaat uit De Fonkel, een buddywerking voor mensen met jongdementie, en Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze, een vzw die belevingsgerichte zorgmomenten aanbieden voor mensen met dementie en personen met een verstandelijke beperking. De toegangsprijs tot de marathon bedraagt 5 euro. “We voorzien warme en koude dranken, gebak, pannenkoeken, verse soep, croque-monsieurs en belegde broodjes. Er wordt op zondagmorgen een ontbijt aangeboden aan een prijs van 10 euro per persoon. Het ontbijt is voor iedereen toegankelijk, maar vooraf inschrijven is wel nodig.”

(TP – foto TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.