Poperinge plant 150.000 bloembollen

Sinds enkele jaren staan er op verschillende plaatsen in Poperinge centrum en de deelgemeenten bloembollen in bloei. Dit najaar doet de stad een extra inspanning en plant meer dan 150.000 nieuwe bloembollen. Deze grootschalige aanplant kadert in de vooropgestelde ambitie om het openbaar domein de komende jaren versneld te vergroenen en aantrekkelijker te maken.

Bertin Noppe, Jurgen Ide, Frederick Houssin, Louis Vangamberghen en schepen Ben Desmyter.©MICHAEL DEPESTELE (Foto MD)
Bertin Noppe, Jurgen Ide, Frederick Houssin, Louis Vangamberghen en schepen Ben Desmyter.©MICHAEL DEPESTELE (Foto MD)

“We kiezen ervoor om op enkele zichtbare locaties bloembollen aan te planten. Met deze bloembollen en meerjarige planten kunnen we het openbaar domein een natuurlijk en kleurig accent geven. De bloembollen vermeerderen spontaan in de komende jaren en verhogen de belevingswaarde van gazon en grasstroken”, zegt schepen Ben Desmyter (CD&V).

“Veel soorten zijn ook geschikt om op plaatsen te planten, waar andere planten moeilijker gedijen. Ze verhogen zo de biodiversiteit in de openbare ruimte en zorgen voor een grotere soortenrijkdom”, weet de schepen.

Machinaal geplant

De voorbije weken plantte de groendienst al heel wat bloembollen handmatig. Nu worden nog eens meer dan 100.000 bloembollen machinaal geplant. Dit gebeurt op een 15-tal locaties, in samenwerking met een externe aannemer. Het betreft meerdere soorten bloemen: tulpen, narcissen, boshyacinten, lenteklokjes, anemonen, sierui, enzovoort.

De weerhouden zichtlocaties zijn enerzijds rotondes (Krombeekseweg, Westvleterseweg, Ieperseweg, Abeelseweg) en grasstroken langs recreatie (sportzone, Vleterbeek) of woonwijken (Watou, Proven). In deze fase in totaal goed voor meer dan 1.000 m². De komende jaren zullen nog bijkomende zones op deze manier aangeplant worden.

(AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.