Poperinge helpt verenigingen met officiële afhaalpunten

Het oc D'Hoge Schole is een van de afhaalpunten die door verenigingen gebruikt kunnen worden. © MD
Redactie KW

Door de coronacrisis zitten tal van verenigingen op hun tandvlees. Ze kunnen een extra centje gebruiken en zouden dus graag de komende weken en maanden een afhaalinitiatief willen opzetten. Als lokale overheid ondersteunt Poperinge met officiële afhaalpunten, geuniformiseerde aanvraag via de website en praktische hulp via de uitleendienst.

“De Sint moet nog langskomen in Poperinge centrum, maar ook Kerst, Nieuwjaar, Driekoningen, Valentijn … staan de komende weken en maanden op de kalender. Verenigingen die een centje willen bijverdienen en afhaal willen organiseren volgens de heersende coronamaatregelen krijgen ondersteuning van Poperinge”, aldus burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Aanvragen gebeuren schriftelijk via de website: www.poperinge.be/afhaalpunt. De dienst Integrale veiligheid zorgt voor een schriftelijke toelating op basis van enkele voorwaarden, die terug te vinden zijn via volgende link www.poperinge.be/afhaalpunten-voor-verenigingen-in-poperinge.

Controle gebeurt vooraf en steekproefgewijs tijdens het gebeuren. In de eerste plaats door de dienst Integrale veiligheid, indien niet mogelijk door de betrokken vrijetijdsdienst. De uitleendienst van de stad kan helpen bij de praktische organisatie: tafels en stoelen, beschermingsmateriaal, handpompen, signalisatie, nadars… (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier