Poperinge bijna klaar voor de eindejaarsperiode: “Bezoek aan lachspiegeldoolhof of ritje op nostalgische rupsbaan”

Ook de kunstkerstboom van maar liefst 10 meter hoog zal weer te bewonderen zijn voor het stadhuis. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Een overdekte kerstmarkt, een muzikaal podium, vernieuwde kerstverlichting, een nostalgische rupsbaan en een lachspiegeldoolhof op de Grote Markt. Poperinge maakt zich klaar voor de eindejaarsperiode met Winter in Poperinge van 16 december tot en met 8 januari.

“Door de stijgende energieprijzen hebben de stad en de vzw Ondernemen@Hoppeland beslist om tijdens Winter in Poperinge enkele maatregelen te nemen. Zo komt er dit jaar geen ijspiste en brandt de kerstverlichting enkele uren minder dan vorige jaren”, legt Lennert Coutigny, deskundige Lokale Economie, uit. “De kinderen zullen wel een ritje kunnen maken op de nostalgische rupsbaan en kunnen ook een bezoekje brengen aan het lachspiegeldoolhof. Daarnaast komen er ook heel wat bandjes en dj’s optreden op het podium bij de kerstmarkt. Aan sfeer en gezelligheid zal het zeker niet ontbreken, integendeel.”

Muzikaal podium

“Live bands en dj’s brengen toch nog altijd wat extra sfeer met zich mee. Zo staan er momenteel 12 verschillende groepen geprogrammeerd, verspreid over de volledige kerstperiode”, aldus Lennert. “Voor de openingsavond van Winter in Poperinge gingen we op zoek naar muzikanten die veel sfeer en ambiance brengen. De aftrap wordt om 19 uur gegeven door De Toape Geraapte. DJ Dizzy Dropz neemt om 21 uur het podium over.”

“De koud witte kerstverlichting van de voorbije jaren wordt in het hele stadscentrum vervangen door warm witte lichtjes in een volledig nieuw thema. De ledlampen verbruiken ook minder stroom en zijn beter voor het milieu”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). De lichtjes in een volledig nieuw thema worden opgehangen in de week van 21 november en zullen branden van 2 december tot 8 januari. “Met de nieuwe warme lichtjes willen we extra inzetten op kerstsfeer en gezelligheid tijdens de koude wintermaanden. Ook de kunstkerstboom van maar liefst 10 meter hoog zal dit najaar weer te bewonderen zijn voor het stadhuis”, vult Lennert aan.

“Aan sfeer en gezelligheid zal het zeker niet ontbreken, wel integendeel ”

Lennert Coutigny, deskundige Lokale Economie

De chalets op de kerstmarkt worden ook dit jaar bemand door verenigingen uit Poperinge. “We zijn last minute nog op zoek naar een vereniging die een kleine chalet wil uitbaten van 16 december tot 8 januari. Geïnteresseerden mogen contact opnemen met lokale.economie@poperinge.be”, zegt Lennert. De negen verenigingen op de overdekte kerstmarkt zijn: KFC Poperinge, WTC Hoppeland, Basket Poperinge, Curieus Poperinge, vzw Ondernemen@Hoppeland, vzw Keikoppencarnaval, Frontliners, Moeder Bladluis en Boksclub Poperinge. Elk standje zorgt voor een uniek hapje om te eten, elk heeft ook zijn eigen gekozen drank om te verkopen. Met elk drankje dat je er nuttigt, steun je een lokale vereniging.

(Lees verder onder de foto.)

Winter in Poperinge 2021
Winter in Poperinge 2021 © LBR

Kerstshoppen

Van 1 tot 31 december kan je bij meer dan 90 Poperingse handelaars stempels verzamelen voor de eindejaarsactie. Je maakt kans op meer dan 10.000 euro aan waardebonnen. “De winnaar van de hoofdprijs mag in 2023 elke maand 100 euro spenderen bij een van de Poperingse horecazaken. Op zondag 18 december zijn de winkels extra open, met heel wat acties en animatie in de straten. Van 10 tot 16 uur krijg je bij aankoop bij een deelnemende handelaar een bon voor drie gratis oliebollen bij een van de kramen in de Ieperstraat of Gasthuisstraat. Na het shoppen kan je vanaf 18 uur deelnemen aan de Clarebout Christmasrun die op de Grote Markt vertrekt”, aldus burgemeester Dejaegher.

Op zondag 8 januari zijn alle inwoners uit Poperinge uitgenodigd op de nieuwjaarsreceptie om te klinken op 2023. “Iedereen is welkom voor een gratis drankje op de Grote Markt tussen 11 en 13 uur. Er worden ook frietjes uitgedeeld, geschonken door Aviko. Daarnaast wordt er animatie voorzien voor de kinderen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier