Pop-upcinema in openlucht tijdens Kuurne Zomert

De voorstellingen gebeuren allemaal vanuit een bakfiets, via een beamer projecteren ze de film op groot scherm. © BRU
Redactie KW

De gemeente Kuurne pakt in de maand augustus uit met vijf zomerse cinemavoorstellingen in openlucht, waar telkens 100 toeschouwers op aanwezig kunnen zijn. De voorstellingen zullen plaatsvinden in de tuin achter de pastorie in de Kortrijksestraat, het grasveld gelegen naast de St.-Pieterskerk en het grasveld naast buurthuis ‘t Senter.

“Nu alle grote evenementen in Kuurne niet kunnen doorgaan, zijn we op zoek gegaan naar een alternatief om alsnog mensen die thuisblijven een leuke zomer aan te bieden”, vertelt burgemeester Francis Benoit. “Naast de kioskconcerten op het marktplein pakken we vanaf augustus uit met vijf kleinschalige cinemavoorstellingen in openlucht. Om deze voorstellingen tot een goed einde te brengen, gingen we in zee met drie Kuurnse verenigingen die telkens zullen instaan voor de logistiek en de verkoop van wat kleine snacks de avond zelf.”

“Gezien de geldende maatregelen zien we ons echter genoodzaakt om slechts een beperkt aantal toeschouwers toe te laten per voorstelling. Daarnaast dienen de toeschouwers ook zelf hun drank en stoel of laken mee te brengen.”

Reserveren

Wie een van de voorstellingen wenst bij te wonen, dient echter wel vooraf te reserveren. Op de affiche staan onder meer Bad Boys For Life, Dunkirk, Yesterday, The Upside en Peanut Butter Falcon. “Onze voorstellingen gebeuren allemaal vanuit een bakfiets”, verduidelijkt Pieter Nuytens. “Via een beamer projecteren we de film op groot scherm. De elektriciteit die we daarvoor gebruiken werd opgewekt door de zon en opgeslagen op een batterij.”

Wie een van de voorstellingen wenst bij te wonen die plaatsvinden op 11, 12, 18, 19 en 25 augustus kan vanaf 22 juli tickets reserveren op www.kuurne.be/minicinema of 056 36 20 50. De toegang is gratis en de voorstellingen zijn helemaal coronaproof.

(BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.