Pop-upcinema en zomerbar Fayard geopend

© (Foto PDV)
Redactie KW

Vrijdagavond werd in Sint-Kruis (Brugge) de pop-upbar Fayard feestelijk geopend. Fayard is meer dan een zomerbar want zowel binnen als buiten op het ruime terras worden er ook films geprojecteerd. “We werken ook met themaweekends, zoals met de Franse feestdag”, klinkt het bij de organisatie.

Nog tot en met 14 december kun je ieder weekend in de Pelderijnstraat in Sint-Kruis Brugge terecht in de pop-upbar Fayard. De naam van deze tijdelijke bar verwijst naar de naam van het historische landhuis waarin en waarbij de zomerbar gelegen is. Fayard is echter meer dan een zomerbar want zowel binnen, in een lokaal dat tot stemmige cinemazaal is aangekleed, als buiten op het ruime terras met ligweide worden ook films geprojecteerd. Dat mag niet geheel verbazen want deze pop-up is een initiatief van de vzw Razol Reel, de organisatie die jaarlijks in Brugge een filmfestival organiseert. Vrijdagavond vond de feestelijke opening plaats van Fayard in aanwezigheid van Brugs burgemeester Dirk De fauw en enkele schepenen. De zomerbar ligt op een steenworp met de grens van Sijsele (Damme) dus ook Dams burgemeester Joachim Coens kwam een kijkje nemen. “Fayard moet zowel voor echte filmliefhebbers als voor mensen die graag in een zomerse sfeer wat komen chillen bij een fris drankje dus een mooie pleisterplaats worden deze zomer”, zegt medeorganisator Matthias Desmet. “We werken trouwens ook met themaweekends waarbij film, aankleding van de bar en muziek aan elkaar gekoppeld zijn; zoals met de Franse feestdag op 14 juli. Ik wil er trouwens nog eens op wijzen dat alle films gratis vertoond worden. Wie enkel de film wil komen bekijken, is welkom maar uiteraard hopen we dat de mensen voor of na de film ook iets komen drinken.” In totaal worden een veertigtal films getoond. De programmatie gaat erg breed en moet dus voor elk wat wils bieden. Zo staan klassiekers als ‘Pulp Fiction’ en ‘Cocktail’ op het programma maar ook comedy’s zoals ‘Bienvenue chez les Ch’tis’ en familiefilms als ‘Marina’.

Fayard is op vrijdag geopend van 17 uur tot maximaal 1 u, op zaterdag van 13 uur tot max. 1 uur en op zondag van 10 uur tot 22 uur. Alle info op www.fayardbrugge.be

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier