Pop-upbar ‘Dé Terrasse’ opent in de schaduw van de Tieltse Hallentoren

© WME
Redactie KW

Sinds 26 juni is Tielt een gezellige pop-upbar in het centrum van de stad rijker. De uitbaters van de populaire jongerencafe’s D’Hespe, De Keet en Piece Unique, die door de geldende coronamaatregelen en het gebrek aan terrasruimte genoodzaakt waren om de deuren van hun zaak slechts heel beperkt te openen, slaan deze zomer de handen in elkaar om van ‘Dé Terrasse’ een succes te maken.

“Door het gebrek aan terrasruimte kwam het idee om de krachten deze zomer te bundelen en begonnen we alle opties af te wegen”, licht Michiel Sabbe, een van de initiatiefnemers, toe. “Toen de stad Tielt ons de kans gaf om onder strikte voorwaarden een concept uit te werken op een mooi stuk van de markt wisten we dat we die kans niet mochten laten liggen. We starten dit weekend, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het bij dit ene weekend blijft! We hadden recent nog een heel constructief gesprek met de burgemeester en kregen van het stadsbestuur een voorlopige vergunning van twee weken. Na deze twee weken zullen we samen alles evalueren. Bij een gunstige evaluatie kan de vergunning tijdens de volledige zomerperiode telkens per twee weken verlengd worden.”

Stewards

Dat het succes van ‘Dé Terrasse’ niet alleen van het weer maar ook van de organisatie en de klanten zal afhangen, beseffen de initiatiefnemers maar al te goed. Om zo weinig mogelijk overlast op de markt te bezorgen en 100 procent voor een gunstige evaluatie te gaan, sparen de organisatoren kosten noch moeite. De horeca-ervaring leerde hen namelijk dat het niet voor iedereen evident is zich in combinatie met wat drank aan de opgelegde regels te houden. Daarom voorziet men onder andere elke avond een tweetal stewards, die er op toezien dat alles naar wens verloopt.

Ook de in de Tramstraat opgestelde toiletten blijven heel de avond open en zullen dus niet om 20 uur afgesloten worden. Het laatste pintje zal de tapkraan verlaten om 0.15 uur en het terras zal een kwartier later sluiten, zodat iedereen rustig naar huis kan gaan en we rustig naar het verplichte sluitingsuur van 1 uur kunnen toewerken.

Veel vragen

Met ‘Dé Terrasse’ hopen de organisatoren een coronaproof antwoord te geven op de vele vragen die ze van de jongeren zelf mochten ontvangen de jongste weken. Samen met wat vrienden komen chillen in een gezellige sfeer kan dit weekend van 16 tot 1 uur en vervolgens vanaf donderdagavond tot zondagavond.

(WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier