Pop-up winterbar brengt 8.582 euro op voor Toontjeshuizen

Initiatiefneemster Elke De Bree (zittend, linksonder) is enorm blij met het succes van de acties. (foto DM)
Redactie KW

Nadat de Warmste Week voor een golf van solidariteit zorgde, pakte vzw Brick by Brick uit met een nieuwe warme actie. Hun tweede pop-up winterbar in CC Scharpoord bracht een mooie som op voor de Toontjeshuizen en de zomervakantiekampen van Het Vlot.

“Dit is een gigantisch succes”, juicht initiatiefneemster Elke De Bree. “Vorig jaar haalden we 6.000 euro op. Nu gaat de lat nog een serieus stuk hoger. Ruim twee weken bemanden we met 40 vrijwilligers de pop-up winterbar in de foyer. Wij willen de technische ploeg van het cultuurcentrum bedanken voor de warme aankleding. Onze bijzondere dank gaat ook uit naar Dirk Roels, de uitbater van café cultuur, die het voorstel deed om een pop-up winterbar in de foyer van CC Scharpoord te openen. Onze spaghetti-avond, waarvoor 130 eters opdaagden, was een groot succes”, zegt Elke De Bree.

“Mijn zoontje Briek Torresan is geboren met een chromosoomafwijking. Een stuk van zijn twintigste chromosoom is er gewoon niet. Al jaren wordt mijn gezin bijgestaan door heel wat mooie mensen en verschillende geweldige centra. Dankbaar voor alle steun willen wij met de vzw Brick by Brick ons steentje bijdragen en vooral een aantal goede doelen financieel steunen. Met Briek, die ondertussen 8 jaar is, gaat het trouwens uitstekend. Hij loopt school in Noorveld in Brugge en doet het prima.”

Toontjeshuizen

De pop-up was niet louter om financiële redenen een succes. “Het regende positieve reacties. Heel wat mensen boden zich als vrijwilliger aan om volgend jaar een handje te komen toesteken”, gaat Elke verder. “Superbelangrijk: zowel de facebookpagina van Brick by Brick als de Toontjeshuizen tellen nu heel wat nieuwe volgers. Als we straks nieuwe acties organiseren, zijn er meteen heel wat mensen op de hoogte. Want de Toontjeshuizen zijn voor velen nog een relatief nieuw begrip. Met Toontjeshuis willen we een duurzame thuis creëren voor volwassenen met een beperking in al zijn facetten. Elke bewoner van een Toontjeshuis heeft een private studio met al het nodige comfort. Daarnaast zijn er gedeelde ruimtes voor eventuele groepsactiviteiten. Een Toontjeshuis is hedendaags, modulair, betaalbaar en heeft oog voor de heersende woon- en energienormen.’

Toontjeshuizen biedt naast het wonen ook zorg en ondersteuning en doet hiervoor steeds een beroep op lokale, ervaren, vergunde en vaste zorgpartners. ‘Zij zorgen niet alleen voor woonondersteuning, maar ook voor de dag- en vrijetijdsbesteding van de bewoners. Bedoeling is dat Briek later een plaats krijgt in een Toontjeshuis. De afwerking van Het Toontjeshuis in Moerkerke is voorzien voor 2025″, besluit Elke De Bree. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier