Pop-up winkel Natur verkoopt schoonheidsproducten: “Met producten die ik zelf getest heb”

Redactie KW

Het centrum van Kortrijk heeft er een nieuwe pop-upwinkel bij. Schoonheidsspecialiste Lien De Smedt (30) opende er begin deze week Natur in de Sionstraat. Ze biedt er natuurlijke en hoofdzakelijk veganistische verzorgingsproducten aan. “Corona of niet, als ik iets wil, dan ga ik ervoor”, aldus een enthousiaste Lien.

Lien was in 2010 al even aan de slag als zelfstandig schoonheidsspecialiste. Maar omstandigheden dwongen haar toen om haar zaak te sluiten. “Ik heb dan even in een wellness gewerkt om vervolgens in personeelszaken te rollen”, vertelt ze. Een job die Lien met veel goesting deed, maar het bleef toch altijd kriebelen om opnieuw zelfstandig te worden. “Ik miste echte passie en liefde voor mijn werk en liep al een hele tijd met het plan in mijn hoofd om opnieuw een eigen zaak te starten. Uiteindelijk is het er sneller van gekomen dan gedacht. Corona gooide even roet in het eten. Maar als ik iets wil dan ga ik ervoor”, glimlacht Lien.

Ze had het nochtans niet gemakkelijk de afgelopen jaren. “Ik kreeg in die periode de diagnose van vitiligo (een auto-immuunziekte waarbij de pigmentcellen in huid en haar worden vernietigd red.) en daar had ik het best moeilijk mee. In eerste instantie maakte het me onzeker, maar ik heb besloten dat ik me er niet door zou laten tegen houden. Op 17 maart 2020 heb ik besloten om de sprong te wagen, op 1 april heb ik mijn eerste producten verkocht (lacht).”

In eerste instantie werkte Lien via een webwinkel, maar niet veel later opende ze haar eerste fysieke zaak in de Moorseelsestraat. “Maar toen ik dit gebouw vrij zag komen, besloot ik meteen om voor een tijdje te verhuizen.”

Lien biedt vooral producten aan voor gezichts- en lichaamsverzorging. “Alles is zo lokaal mogelijk. De meeste producten die ik verkoop komen uit België of Nederland. Zo werk ik samen met Rainpharma uit Leuven. Bijna al hun producten zijn volledig natuurlijk, het overgrote deel is ook veganistisch.” De Kortrijkzane test alles wat ze verkoopt eerst ook zelf uit. “Ik wil mijn klanten echt waardevol advies kunnen geven. Er gaat hier dus geen flesje over de toonbank zonder dat ik zelf de inhoud geprobeerd heb. Met uitzondering van de granola, die bevat kokos en daar ben ik allergisch voor (lacht).” Eens het opnieuw kan en mag hoopt Lien ook workshops te kunnen aanbieden.

Je vindt Natur in de Sionstraat, vlak naast winkelcentrum K in Kortrijk. De zaak is open van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 18.30 uur. Je kan er Lien nog vinden tot en met 30 maart, daarna verhuist ze weer naar de Moorseelsestraat. Online bestellen kan via naturbeautybar.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.