Pop-up platenzaak van ‘De Ververie’ bij Wynant-Broeckaert slaat aan

Deef Vanquackebeke van de Ververie (links) en Alexander Gaillez van Wynant-Broekaert (rechts) (Foto BRU)© BRU
Deef Vanquackebeke van de Ververie (links) en Alexander Gaillez van Wynant-Broekaert (rechts) (Foto BRU)© BRU
Redactie KW

In de jaren 80 was het de gewoonste zaak van de wereld dat een elektrozaak een vinyl-hoekje had. Tegenwoordig is het eerder een uitzondering. Elektrozaak Wynant-Broekaert en café De Ververie brengen daar sinds vorige week verandering in. In de elektrozaak staat nu een pop-up platenshop, verzorgd door De Ververie. “Wie vinyl koopt, wil kunnen snuisteren en hoezen aanraken”

De horeca kreunt onder corona. Ook voor café De Ververie is dat niet anders. Uitbater Deef Vanquackebeke kon geen bier, maar ook geen vinyl meer aan de man brengen in zijn café. Daarin is sinds kort verandering gekomen, dankzij Alexander Gaillez van Wynant-Broekaert.

“Enkele weken geleden schafte ik mij een authentieke jukebox aan om in mijn zaak te zetten”, legt Alexander uit, “Maar wat is een jukebox zonder vinylsingles? Dus belde ik David op met de vraag of hij mij enkele specifieke vinylsingles kon aanleveren. Dit bracht ons uiteindelijk tot deze unieke samenwerking, waar we allebei een supergoed gevoel bij hebben.”

Om de pop-upstore te integreren in de elektrozaak werd een hoekje vrijgemaakt en werden wat retro-accessoires aangebracht. Zo konden de klanten van het café toch wat de sfeer van hun geliefde vinylshop opsnuiven.

“De afgelopen maanden was de onlineverkoop van vinyl mijn enige bron van inkomsten”, zegt Deef van De Ververie. “Maar wie vinyl koopt, wil snuisteren tussen de platen, wil hoezen aanraken en ter plekke luisteren. Dat is online niet mogelijk. De samenwerking met Alexander stemt mij alvast blij. Jammer dat we niet eerder op dat idee zijn gekomen.”

Op zoek naar nostalgie

Dat het concept aanslaat bij het publiek, is alvast duidelijk: de afgelopen dagen brachten klanten van De Ververie al een bezoekje aan de pop-up platenwinkel. “Ik hoef je ongetwijfeld niet te vertellen dat vinyl weer in is”, zegt Deef. “De mensen zijn opnieuw op zoek naar een stukje nostalgie en velen stappen daardoor af van het blinkende CD-schijfje. Zolang de lockdown loopt, zal de pop-up store openblijven. Hopelijk kunnen we met ons initiatief andere handelaars inspireren.”

Maar ook na corona gaat de samenwerking wellicht voort. Naast vinylplaten is er in de pop-up store ook zelfbereide Picon of een bierpakketje te koop, in geschenkverpakking.(BRU)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.