Pop-up champagnebar op Brugges meest romantische terras

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Tot nu toe was het mooiste terras van Brugge, langs de Sint-Annarei, voorbehouden voor de gasten van hotel Van Cleef. Bruggeling Frederik Vanhaecke (50), die al vijf jaar de zaakvoerder is van dit viersterrenhotel met zeventien kamers in de Molenmeers brengt daar deze zomer noodgedwongen door de coronacrisis verandering in. Met een pop-up champagnebar voor de Bruggelingen. Het terras wordt zelfs de aanlegsteiger voor romantische, avondlijke boottochten op de reitjes.

“Normaal gezien draai ik op een bezetting van 70%. Een van de troeven van mijn hotel is precies dat prachtige terras. Ik moet ten allen tijde kunnen garanderen dat mijn hotelgasten er iets kunnen eten en drinken. Want anders zit ik met ontevreden klanten. Bijgevolg kon ik dat terras niet openstellen voor de Bruggelingen”, vertelt Frederik Vanhaecke, zaakvoerder van hotel Van Cleef in de Molenmeers in Brugge.

Veilige bubbels

Door de coronacrisis zit hotel Van Cleef momenteel slechts aan een bezettingsgraad van 10 à 15%, de voorbije maanden annuleerden 780 hotelgasten hun reservaties. In een zoektocht naar extra inkomsten om zijn hotel rendabel te houden, opent Frederik Vanhaecke daarom een pop-up champagnebar. “Met veilige bubbels! Elk gezelschap kan een fles huischampagne Dom Caudron met hapjes voor 85 euro bestellen. Of cocktails. Zo willen we de Bruggelingen deze zomer een luxueus vakantiegevoel bezorgen! Ze kunnen trouwens ook bij ons, op reservatie, de high tea of een uitgebreid ontbijt à 35 euro nuttigen. Bij slecht weer beschikken wij over drie salons en een hotelbar..”

“‘s Avonds tussen 18 en 20.30 uur kan er op aanvraag een bootje aanmeren langs onze kaaimuur. In het verleden hebben hotelgasten, die op die manier een verjaardag wilden vieren of zelfs een huwelijksaanzoek wilden doen, van deze dienstverlening gebruik gemaakt. Zo’n bootje met schipper huren kost 300 euro, maar het is iets unieks, ‘s avonds privé op de romantische Brugse reitjes varen! Het heeft veel onderhandelingen met de stad Brugge gevergd, maar we hebben de toelatign toch gekregen. Vroeger moesten onze klanten met hun fles champagne, aardbeien en macarons naar de aanlegsteiger van de rederij stappen, de romantiek was al deels verdwenen, nog voordat de bruidegom in spe zijn verloofde ten huwelijk kon vragen”, knipoogt de hotelier.

Familie van Brugse hoteliers

Frederik Vanhaecke is van kindsaf vertrouwd met de hotelsector. Zijn ouders hebben jarenlang ‘t Pandhotel in Brugge uitgebaat. Zelf was hij een tijdlang eigenaar van kasteel De Spycker in Sint-Kruis, dat ingericht was als b&b. Voor hij vijf jaar geleden begon aan hotel Van Cleef, was hij de zaakvoerder van hotel De Orangerie in de Karthuizerinnennstraat. Frederik Vanhaecke runt hotel Van Cleef samen met zijn zoon Arnaud en zijn echtgenote Pascale Marcantuoni, de dochter van de vroegere bekende Brugse patisserie Laurent in het Sint-Salvatorskerkhof, die tevens een winkel in decoratieartikelen en juwelen heeft in residentie St. James in ‘t Zoute in Knokke-Heist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier