"Bulot is Frans voor wulk", zegt sommelier en mede-initiatiefnemer Joachim Boudens als verklaring voor de naam van het pop-up restaurant. Met de verhuis van bistro L. E. S. S. naar 't Zand kwam de locatie langs de Torhoutse Steenweg in S...

"Bulot is Frans voor wulk", zegt sommelier en mede-initiatiefnemer Joachim Boudens als verklaring voor de naam van het pop-up restaurant. Met de verhuis van bistro L. E. S. S. naar 't Zand kwam de locatie langs de Torhoutse Steenweg in Sint-Michiels leeg te staan. "Tegen het einde van het jaar maken we er een klassieke Parijse brasserie van. Daartoe wordt het interieur grondig gerenoveerd. Maar voor de zomermaanden hebben we een aquarium met kreeften aangevoerd en het interieur in blauwe en witte kleuren aangekleed, een referentie naar de zee."SchaaldierenZaalverantwoordelijke Maxime Depreitere en kok Pieter Lefevere, die beiden jaren ervaring hebben in voormalig driesterrenrestaurant Hertog Jan, zullen Bar Bulot runnen. "De zomer is synoniem voor schaaldieren en vis. We serveren bijgevolg wulken, kreukels, Noordzee garnalen, scheermessen, oesters en natuurlijk ook kreeft. Of een gegrilde zeebaars of dorade.""Met daarbij een lekkere rosé wijn, een frisse sauvignon blanc uit Spanje of een glaasje champagne. Maar wel op een ongedwongen manier, zodat je gezellig met vrienden of familie kunt tafelen. De gerechten kun je met je tafelgenoten delen", aldus Joachim Boudens.