Pop-up ‘Bar Bulot’ van team achter Hertog Jan opent de deuren in Brugge

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, het topteam van Hertog Jan, openen dit weekend langs de Torhoutse Steenweg in Brugge de pop-up Bar Bulot. Een hele, zonnige zomer lang serveren hun trouwe medewerkers Maxime Depreitere en Pieter Lefevere er schaaldieren en vis.

Bulot is Frans voor wulk“, zegt sommelier en mede-initiatiefnemer Joachim Boudens als verklaring voor de naam van het pop-up restaurant. Met de verhuis van bistro L. E. S. S. naar ‘t Zand kwam de locatie langs de Torhoutse Steenweg in Sint-Michiels leeg te staan. “Tegen het einde van het jaar maken we er een klassieke Parijse brasserie van. Daartoe wordt het interieur grondig gerenoveerd. Maar voor de zomermaanden hebben we een aquarium met kreeften aangevoerd en het interieur in blauwe en witte kleuren aangekleed, een referentie naar de zee.”

Schaaldieren

Zaalverantwoordelijke Maxime Depreitere en kok Pieter Lefevere, die beiden jaren ervaring hebben in voormalig driesterrenrestaurant Hertog Jan, zullen Bar Bulot runnen. “De zomer is synoniem voor schaaldieren en vis. We serveren bijgevolg wulken, kreukels, Noordzee garnalen, scheermessen, oesters en natuurlijk ook kreeft. Of een gegrilde zeebaars of dorade.”

“Met daarbij een lekkere rosé wijn, een frisse sauvignon blanc uit Spanje of een glaasje champagne. Maar wel op een ongedwongen manier, zodat je gezellig met vrienden of familie kunt tafelen. De gerechten kun je met je tafelgenoten delen”, aldus Joachim Boudens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier