Pop-up art centrum ‘t Vaartje viert 10-jarig bestaan met tal van nieuwigheden

Redactie KW

Nu zaterdag gaan de deuren van het pop-up art centrum ‘t Vaartje in Lissewege terug open. Tot en met zondag 1 september zijn er dagelijks heel wat kunstenaars aan het werk, zijn er workshops en rondleidingen, muzikale optredens tijdens de weekends en kunnen gezinnen leuke doe-activiteiten doen op de site.

Alles is tien jaar geleden gestart met een kunstevent voor blinden en slechtzienden. Al snel werden ze aangevuld met andere kunstenaars en kunstkringen. Naar aanleiding van het tienjarig bestaan pakken ze dit jaar uit met heel wat nieuwigheden. Zo zijn er drie eigen biertjes met het Fezelaartje, Keuvelaartje en Babbelaartje, gebrouwen bij Bryggja in Moerkerke.

Nog nieuw zijn de verschillende formules om te eten met de mogelijkheid om kleine barbecuestellen te huren waarbij je een plek kan opzoeken in de weide. En de potluck op zondagavond waarbij mensen gevraagd worden hun producten mee te brengen en zo een groot buffet te maken. Initiatiefnemer Ingrid Vandamme hoopt terug op enkele duizenden bezoekers zoals vorig jaar.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.