Poot & Vijverman steken met nieuwe single ‘Niet klaar’ een muzikaal hart onder de riem

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Poot & Vijverman, het kleinkunst/pop duo bestaande uit Koen Vijverman en Kristof Poot, brengen na het geweldige succes van hun zomersong ‘Laat me gerust’ hun nieuwe single ‘Niet klaar’ uit, een melancholisch, aangrijpend lied met een mooie en tedere boodschap.

“Onze vorige Poot & Vijverman-single, getiteld ‘Laat me gerust’, stond meer dan acht weken in de Vlaamse Ultratop 50. Dat heeft onze verwachtingen zeker en vast overtroffen. We hoorden het nummer dagelijks op radio. Dat was ook de aanleiding dat we in het Radio 2-programma BeneBene ‘Laat me gerust’ mochten brengen. Het gaf ons de bevestiging dat het ‘Poot & Vijverman’-concept klopt. Ook de videoclip werd genomineerd in de categorie ‘Beste Videoclip 2020’, een prijs die uitgereikt wordt door Ment TV. Dat is natuurlijk heel leuk. Als TV-makers streven we steeds naar de beste kwaliteit van de content die we leveren aan het grote publiek. Dat weerspiegelt zich dus ook in het materiaal dat we voor ons eigen muziekproject maken”, zegt Koen. De nieuwe single ‘Niet Klaar’ is een lied over afscheid. “Het verhaal gaat over een geliefde waar je nog geen afscheid van kan nemen. Loslaten is iets wat bij het leven hoort, maar het verwerken voor de nabestaanden is vaak heel moeilijk. We hebben heel lang nagedacht over wanneer we dit liedje zouden uitbrengen. De zomer of toch maar de herfst? Verlies heeft geen besef van tijd en is iets van alle seizoenen. Het komt altijd ongelegen, iets wat we in deze vreemde tijden al mochten ondervinden”, zegt Kristof.

Poot & Vijverman steken met nieuwe single 'Niet klaar' een muzikaal hart onder de riem

“We dragen ‘Niet Klaar’ met veel liefde op aan onze drummer Norman Vijverman, die deze zomer onverwachts is overleden. Naast de bezetting van het drumstel in onze band, was Norman ook de fantastische vader van Koen. In de videoclip van ‘Niet Klaar’ speelt Norman zonder het te weten zijn laatste hoofdrol in een lied dat hij tientallen keren live heeft gespeeld met Poot & Vijverman. We hadden het nummer tijdens de nationale lockdown geschreven en talloze keren ingeoefend met de band. Oprecht hopen we dan ook dat onze muziek met bijhorende videoclip de mensen een muzikaal hart onder de riem zal steken”, sluit Koen af. (PADI)

‘Niet Klaar’, de nieuwe single van Poot & Vijverman, kan je vanaf heden beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier