Poorten van Ingelmunsters kasteel zwaaien open voor Studio Kontrabas

Al voor de vierde keer maken vier gezworen vrienden 72 uur live radio voor het goeie doel. Opmerkelijk: Studio Kontrabas vindt eind december voor het eerst onderdak op het binnenplein van het statige kasteel van Ingelmunster.

Pieter-Jan Batsleer, Bert Vansteenkiste, Tom Callewaert, Ward Tyberghien, Bram Tyberghien en Kevin Samyn willen ook van de vierde editie van Studio Kontrabas een weergaloos succes maken. © Patrick Depypere

Van donderdag 20 tot en met zondag 23 december organiseert Studio Kontrabas opnieuw een radiomarathon voor het goeie doel. Broers Bram en Ward Tyberghien, Kevin Samyn en Pieter-Jan Batsleer ruilen echter het marktplein in voor een locatie met een iets meer tot de verbeelding sprekend randje: het binnenplein van het kasteel van Ingelmunster.

“We ruilen ook weer onze glazen container in voor een open studio”, legt het viertal uit. “En daarvoor werken we opnieuw samen met MCE Outside, partner van Studio Brussel. “In weer en wind zullen we radio maken.”

Studio Kontrabas gaat live vanaf donderdag 20 december om 18 uur. En dag later staat er een spetterende kindernamiddag voor alle Ingelmunsterse scholen op het programma, op de tonen van DJ Raf Violi en ‘s avonds komt muzikaal talent van eigen bodem aan bod. Hans en Hein Denturck zorgen voor tal van optredens en lokale radiodj’s – die vroeger in de gemeente radio maakten – schuiven aan in de studio. Toneelgezelschap Uylenspieghel zorgt voor extra animo op het binnenplein.

City Run for Life, ochtendwandeling…

Diezelfde avond is opnieuw de City Run for Life, georganiseerd door de gemeentelijke sportdienst. Op zaterdagmorgen 22 december organiseert Natuurpunt De Buizerd een ochtendwandeling met aankomst en optreden op het kasteeldomein en op zondag is er een aperitiefconcert. De 72 dolle uren worden om 18 uur met een slotshow afgesloten en dan wordt ook de opbrengst bekend gemaakt.

“Ons doel is duidelijk: we willen van Ingelmunster opnieuw de warmste gemeente van Vlaanderen maken”

Dat Studio Kontrabas steeds populairder wordt, blijkt ook uit het aantal band die solliciteerden naar een plekje in de studio of op het hoofdpodium. “We kregen liefst 148 inzendingen binnen. Daaruit selecteerden we uiteindelijk dertien bands voor het hoofdpodium en tien groepen voor het kleinere podium naast onze studio.”

Een andere vaste waarde tijdens Studio Kontrabas zijn de vele acties die in Ingelmunster op het touw worden gezet. Zo is Hein Denturck al voor het vierde jaar op rij present met zijn Portret for Life en er staan ook flink wat acties gepland. Een workshop Lego, een jaar lang elke maand een boeket bloemen, je kan een pizzaoven op de kop tikken, Jan Tyberghien schenkt opnieuw een schilderij en ook burgemeester Kurt Windels komt opnieuw met iets op de proppen.

“Wie zelf ook iets wil veilen, kan contact opnemen met ons. In de kasteelkelder plannen we dan weer enkele exclusieve tastings, onder andere in samenwerking met whiskyclub The Young Smugglers. Daarvoor kan je via onze website tickets kopen.”

Vraag je plaatje

En dan is er nog de muziek. “72 uur lang kan iedereen zijn favoriete plaatjes aanvragen. Een eenvoudige sms naar 6045 met ‘SK – spatie – je bericht’ en je hoort jouw nummer weerklinken.” Elke sms kost 1 euro en die gaat integraal naar het goeie doel. Ook de Studio Kontrabas-app steekt in een nieuw kleedje en biedt een totaaloverzicht van het evenement. “Ons doel is duidelijk”, zeggen de vier vrienden. “We willen van Ingelmunster opnieuw de warmste gemeente van Vlaanderen maken.”

Na mutsen, petten en sjaals lanceert Studio Kontrabas ook nu weer een gadget. “Voor slechts 3 euro kan je een pin kopen. En ook daarbij gaat de opbrengst richting goede doelen.” Die goeie doelen zijn dit jaar Akindo, een organisatie die kampen organiseert voor maatschappelijk kwetsbare kinderen jongeren en gezinnen, Donate-a-Dog leidt dan weer hulphonden op en plaatst die bij mensen met een motorische beperking en het Brein Instituut het wetenschappelijk onderzoek naar neurodegeneratieve hersenziekten, zoals dementie. En al sinds het eerste jaar draagt Studio Kontrabas ook het Kinderkankerfonds een warm hart toe.

Alle info op www.studiokontrabas.be, info@studiokontrabas.be en 0473 57 63 32.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.