Pool overleden na vreemde val van appartementsgebouw

© (Foto GS)
Redactie KW

Een 37-jarige Pool uit Meulebeke raakte dinsdagavond zwaargewond nadat hij gevallen was van een terras op de derde verdieping van een appartementsgebouw. De man kwam tien meter lager op de straat terecht. De politie nam een tweede man mee naar het commissariaat. De man is ondertussen overleden.

Het ernstige, maar bizarre incident speelde zich rond 21.15 uur af in de Achtste Linielaan in Meulebeke, vlak bij de brandweerkazerne. Een bewoner van een appartementsgebouw belde de hulpdiensten omdat hij buiten op straat een zwaargewonde man had aangetroffen. Het ging om een Poolse man die daarvoor in het dakappartement op de derde verdieping aanwezig was en vanop het terras over de glazen balustrade was gevallen.

De 37-jarige man was er ernstig aan toe. De toegesnelde verpleegkundigen waren ongeveer drie kwartier met het slachtoffer bezig vooraleer hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Hoe de man op de straat was terecht gekomen, was voor de politie op dat moment nog een groot raadsel. Er leken in eerste instantie ook geen getuigen te zijn.

Bij hun aankomst troffen de inspecteurs eerst de bewoner aan die de ambulance had gebeld. Hij zei dat hij iets had gehoord, waarna hij was gaan kijken. Kort daarna bood zich ook een tweede man aan. Hij bleek een kennis van het slachtoffer te zijn en werd in het appartement waar het tafereel zich had afgespeeld aan de tand gevoeld door de politie. Bijna twee uur na de feiten beslisten de inspecteurs om de man mee te nemen naar het commissariaat.

Woensdag kwam het parket met meer informatie. “Een Poolse man van 37 jaar is overleden na een val van de derde verdieping van een appartement in de Achtste Linielaan in Meulebeke dinsdagavond. De man verbleef bij een koppel in dat appartement. Intussen is het labo ter plaatse geweest en is er een lijkschouwing gebeurd. De aanwezige bewoner, een Pool van 32 jaar, is opgepakt voor verhoor. Volgens het parket zijn er tot nu toe geen aanwijzingen voor een verdacht overlijden.”

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier