Pomme Moscovite wint Oostkampse quiz

© GS
Redactie KW

De eerste editie van de Flac quiz werd op zaterdag 23 maart gewonnen door de ploeg Pomme Moscovite. Ze behaalden 249 punten en een procentuele score van 79,8 % juiste antwoorden.

Voor de Atletiek Club Oostkamp vzw FLAC was het de eerste keer dat ze deze quiz inrichten. Het was zeker geen sportquiz. Met antwoorden zoals Celine Dion, de Oostkampse topsporter Koen Naert, Vicky Leandros naar gele bloemen en minder bekende stripfiguren, werden in acht ronden 80 vragen losgelaten op de 19 aanwezige ploegen door quizmaster Franky Dejonge. In elke ronde kon men maximaal 39 punten behalen.

Kort voor middernacht werd de winnaar bekend gemaakt: Pomme Moscovite met Daniella Daniels uit Sint-Michiels, Isabelle Baele uit Zedelgem, Francis Brours uit Zedelgem en Pierre De Meyer uit Oostkamp. “We hebben veel ervaring met quizzen”, weet Danielle Daniels te vertellen. “Ons vast team heeft een ruime algemene kennis. Hier in Oostkamp hebben we het geluk gehad dat Pierre De Meyer, die voor deze avond ons team versterkte, een fervent lezer is van stripverhalen. Zo konden we op die vragen een positief antwoord geven en punten scoren.”

The Dunning Kruger effect uit Oostkamp strande om 243 punten en de derde plaats was voor De Stappertjes uit Roeselare met 237 punten.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.