Polsbandjes Dranouter Festival krijgen tweede leven

Het eerste weekend van oktober organiseert men in Zwevegem een klimaatfestival. Onderdeel is een eco-fuif op zaterdagavond.

Jana Claeys van de Jeugddienst. © GV

Naast de gemeente werken ook de provincie, Leiedal en Imog mee aan het driedaags klimaatfestival. Er zijn eminente sprekers zoals Jos Delbeke, een uitgeweken Heestertnaar die tot vorig jaar directeur-generaal voor het klimaat bij de Europese Commissie was, Frank Deboosere en Nic Balthazar.

Ook de jeugd laat zich niet onbetuigd en organiseert een eco-fuif op zaterdag 5 oktober. Bedoeling is om zo milieuvriendelijk te fuiven. Natuurlijk denkt men dan aan herbruikbare bekers of geen affiches drukken, maar in Zwevegem gaat men verder.

Jana Claeys van de jeugddienst: “De inkomkaarten zijn meteen de inkomstbandjes die rond de pols worden gedaan en deze werden geschonken door Dranouter Festival. Hun oude inkomstbandjes zijn anders ook afval en nu krijgen ze een tweede leven.”

Bij de dranken werkt men met ecologisch gezuiverd water met siroop, schenkt men lokale bieren en zijn de hamburgers van een lokale hoeveslagerij.

Tenslotte kiest men er ook voor om lokaal talent op de affiche te brengen. Deze moeten geen verre verplaatsingen doen en creëren dus minder uitstoot.

Het driedaags festival heeft plaats in de Transfosite in Zwevegem.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.