Politiezone Westkust zet in op snel en mobiel politiewerk met revolutionaire tool

© MVQ
Redactie KW

Politiezone Westkust is altijd al een pionier geweest in innovatieve toepassingen en technologieën. Hun nieuwste tool is de FOCUS@GPI, bedoeld om politiemensen nog sneller en mobiel hun taak te laten uitvoeren.

“De smartphone is niet meer weg te denken in het straatbeeld bij de politie Westkust”, stelt Ine Deburchgraeve, communicatieverantwoordelijke van PZ Westkust. “PZ Westkust was één van de tien pilootzones die een uitgebreide proefperiode kregen. Op termijn zullen alle politiemensen mobiel werken met de revolutionaire en innovatieve tool FOCUS@GPI. Alle personeelsleden kregen hierover een doorgedreven interne opleiding.”

Focus@GPI ondersteunt verschillende politietoepassingen op het terrein. Ine geeft enkele voorbeelden: “Met de tool krijgen de medewerkers ogenblikkelijk in real-time alle info omtrent incidenten die zich op dat moment afspelen via de wisselwerking met het Real Time Intelligence Centre (dispatching) van de PZ Westkust. Dankzij de zoektoepassing kunnen medewerkers alle beschikbare info raadplegen uit de politionele bronnen: databanken politie, dienst inschrijving voertuigen, centraal wapenregister… Zo verkrijgen ze alle nuttige info over een persoon, voertuig, enz…”

“De tool laat de politie ook toe om op een beveiligde manier te communiceren en beelden te delen met collega’s binnen de zone en over de zones heen. Als kers op de taart kan de politie ook bepaalde processen-verbaal onmiddellijk opstellen. De tool Focus@GPI zorgt voor een enorme tijdswinst, nog snellere resultaten en biedt de mogelijkheid om nog meer blauw op straat te voorzien. Een win-win voor zowel burger als politie!”

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier