De vader van Conner Rousseau woont in Nieuwpoort en zetelt er in de gemeenteraad. Zijn moeder woont in Sint-Niklaas. Conner woont normaal bij zijn moeder, maar is tijdelijk bij zijn vader gaan wonen omdat zijn moeder nog kanker heeft en tot een risicogroep behoort. De politiezone Westkust kwam zondag in het kustappartement van vader Rousseau controleren of Conner daar wel mocht zijn.

"Beetje te verregaand", schreef hij daarover op Instagram. Volgens Conner Rousseau kwam het politiebezoek er op bevel van hogerhand. "Nog even voordat de haters energie steken in screenshots nemen (voor de 20ste keer)", schreef hij erna. "Ik kan niet naar huis in Sint-Niklaas. Mijn moeder heeft nog kanker en is dus risicogroep, en ik kom nog te veel onder de mensen voor mijn job. Mijn vader woont in Nieuwpoort en ik heb hier een kamer waar ik nu al een week werk."

"Wie ons belde, speelt geen rol"

De SP.A-voorzitter vertelde de voorbije dagen ook al in kranteninterviews dat hij vanuit Nieuwpoort werkt. Toch werd hij gecontroleerd. "Wij lezen niet alle media", reageert woordvoerster Ine Deburchgraeve van de politiezone Westkust. "Of hij nu een bekend persoon is of niet, wij hebben het volste recht om na te kijken of hij aan de kust mag verblijven. Als hij na de genomen maatregelen is aangekomen, dan is dat te laat. Maar dat was dus niet het geval."

"Wij krijgen heel wat oproepen van burgers met de melding dat tweedeverblijvers de laatste dagen nog zijn aangekomen. Wij kunnen dat ook controleren via ons ANPR-systeem (nummerplaatherkenning)", vervolgt Ine Deburchgraeve. "Als burgers ons contacteren, dan gaan we ter plaatse. Wie ons in dit geval heeft gebeld, speelt geen rol."

Overtredingen gehalveerd

De politiezone Westkust stelde zaterdag een 100-tal pv's op voor mensen die de regels niet respecteerden, waarvan 30 voor tweedeverblijvers. Zondag was dat cijfer gehalveerd. Er waren ook controles aan de invalswegen, zowel aan de Franse grens als naar het binnenland. "Vrijdag stuurden wij 128 voertuigen terug, zaterdag 68 en zondag nog 52. Ook die cijfers zijn dus meer dan gehalveerd. "We hebben de bevolking daarvoor ook bedankt via onze website en sociale media", aldus Ine Deburchgraeve. De kleine grensovergangen richting Frankrijk, sluipwegen zeg maar, zijn intussen afgezet.

"We troffen dit weekend een brasserie aan in De Panne waar mensen zaten te eten, met de gordijnen dicht weliswaar. In Koksijde hebben we een pitazaak gesloten en in De Panne moesten we tussenkomen op een speelpleintje waar volwassenen aan het samenscholen waren. We zagen ook jongeren die met te veel in één wagen zitten en mensen die uitgerekend nu hun grootouders willen bezoeken. Ze proberen daarbij op ons gemoed te spelen. Maar we stuurden ze allemaal terug of stelden indien nodig een pv op."

(HH)

De vader van Conner Rousseau woont in Nieuwpoort en zetelt er in de gemeenteraad. Zijn moeder woont in Sint-Niklaas. Conner woont normaal bij zijn moeder, maar is tijdelijk bij zijn vader gaan wonen omdat zijn moeder nog kanker heeft en tot een risicogroep behoort. De politiezone Westkust kwam zondag in het kustappartement van vader Rousseau controleren of Conner daar wel mocht zijn."Beetje te verregaand", schreef hij daarover op Instagram. Volgens Conner Rousseau kwam het politiebezoek er op bevel van hogerhand. "Nog even voordat de haters energie steken in screenshots nemen (voor de 20ste keer)", schreef hij erna. "Ik kan niet naar huis in Sint-Niklaas. Mijn moeder heeft nog kanker en is dus risicogroep, en ik kom nog te veel onder de mensen voor mijn job. Mijn vader woont in Nieuwpoort en ik heb hier een kamer waar ik nu al een week werk."De SP.A-voorzitter vertelde de voorbije dagen ook al in kranteninterviews dat hij vanuit Nieuwpoort werkt. Toch werd hij gecontroleerd. "Wij lezen niet alle media", reageert woordvoerster Ine Deburchgraeve van de politiezone Westkust. "Of hij nu een bekend persoon is of niet, wij hebben het volste recht om na te kijken of hij aan de kust mag verblijven. Als hij na de genomen maatregelen is aangekomen, dan is dat te laat. Maar dat was dus niet het geval.""Wij krijgen heel wat oproepen van burgers met de melding dat tweedeverblijvers de laatste dagen nog zijn aangekomen. Wij kunnen dat ook controleren via ons ANPR-systeem (nummerplaatherkenning)", vervolgt Ine Deburchgraeve. "Als burgers ons contacteren, dan gaan we ter plaatse. Wie ons in dit geval heeft gebeld, speelt geen rol."De politiezone Westkust stelde zaterdag een 100-tal pv's op voor mensen die de regels niet respecteerden, waarvan 30 voor tweedeverblijvers. Zondag was dat cijfer gehalveerd. Er waren ook controles aan de invalswegen, zowel aan de Franse grens als naar het binnenland. "Vrijdag stuurden wij 128 voertuigen terug, zaterdag 68 en zondag nog 52. Ook die cijfers zijn dus meer dan gehalveerd. "We hebben de bevolking daarvoor ook bedankt via onze website en sociale media", aldus Ine Deburchgraeve. De kleine grensovergangen richting Frankrijk, sluipwegen zeg maar, zijn intussen afgezet."We troffen dit weekend een brasserie aan in De Panne waar mensen zaten te eten, met de gordijnen dicht weliswaar. In Koksijde hebben we een pitazaak gesloten en in De Panne moesten we tussenkomen op een speelpleintje waar volwassenen aan het samenscholen waren. We zagen ook jongeren die met te veel in één wagen zitten en mensen die uitgerekend nu hun grootouders willen bezoeken. Ze proberen daarbij op ons gemoed te spelen. Maar we stuurden ze allemaal terug of stelden indien nodig een pv op."(HH)