Politiezone Westkust looft de prestaties van drugshond Miss

Het team van Politiezone Westkust is bijzonder trots op de prestaties van zijn viervoetige collega Miss. Iedereen is het er roerend over eens dat drugshond Miss een belangrijke meerwaarde is voor de zone.

Tijdens controles vindt drugshond Miss geregeld drugs in voertuigen en woningen. © MVP

Samen met haar baasje levert Miss heel vaak bijstand aan de politieploegen in het kader van drugs. Communicatieverantwoordelijke Ine Deburchgraeve geeft enkele voorbeelden: “Onze ploegen troffen gisteren, woensdagavond, bij een controle van een voertuig 30 gram drugs aan. De vier Franse inzittenden waren op doortocht in De Panne en kochten de drugs in Amsterdam. Onze drugshond Miss doorzocht de wagen en vond de drugs.”

“In een ander voertuig, eveneens op grondgebied De Panne, vond Miss in een verborgen ruimte onder andere zo’n 6 gram marihuana. Daarnaast trof ze in een woning in Nieuwpoort samen met de ploeg nog een cannabisplant en een hoeveelheid drugs aan. Puik werk van Miss en al haar collega’s! Dankzij de goede speurneus van Miss en van onze collega’s is de zone opnieuw wat drugsvrijer!”

(MVP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.