Niettegenstaande de coronamaatregelen blijft politiezone Vlas gerichte snelheidscontroles uitvoeren in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. "De controles blijven nodig omdat een kleine minderheid van de bestuurders zich jammer genoeg niet aan de snelheidsbeperkingen houdt", aldus woordvoerder Thomas Detavernier.

Op maandag maandag 20 april waaiden er in de Bavikhoofsestraat in Kuurne (max 50 km/u) 46 van de 300 gecontroleerde bestuurders tegen de lamp. Dat is 15,3% , er werd een topsnelheid van 86 km/h gemeten. In de Gullegemsesteenweg in Bissegem (max 50 km/u) deden 26 van de 164 gecontroleerde bestuurders de camera flitsen. Procentueel zijn er dat ongeveer evenveel als in Kuurne. Er werd een topsnelheid van 78 km/h gemeten. In de Moeskroensesteenweg in Aalbeke ten slotte (max 50 km/u) werden 31 van de 202 gecontroleerde bestuurders geflitst. Dat is 15,3%, de topsnelheid daar was 76 km/u.

"In de aanpak van deze coronacrisis stelt de PZ Vlas alles in het werk om zoveel mogelijk politiemensen in te zetten voor enerzijds de basispolitiezorg ten dienste van haar inwoners en anderzijds voor controles op het naleven van de opgelegde maatregelen. Maar deze gerichte snelheidscontroles in Kortrijk, Kuurne en Lendelede gaan onverminderd verder zodat het duidelijk blijft dat snelheidsduivels geen misbruik kunnen maken van het rustiger verkeer", besluit Detavernier.

(Annelies Nollet)

Niettegenstaande de coronamaatregelen blijft politiezone Vlas gerichte snelheidscontroles uitvoeren in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. "De controles blijven nodig omdat een kleine minderheid van de bestuurders zich jammer genoeg niet aan de snelheidsbeperkingen houdt", aldus woordvoerder Thomas Detavernier.Op maandag maandag 20 april waaiden er in de Bavikhoofsestraat in Kuurne (max 50 km/u) 46 van de 300 gecontroleerde bestuurders tegen de lamp. Dat is 15,3% , er werd een topsnelheid van 86 km/h gemeten. In de Gullegemsesteenweg in Bissegem (max 50 km/u) deden 26 van de 164 gecontroleerde bestuurders de camera flitsen. Procentueel zijn er dat ongeveer evenveel als in Kuurne. Er werd een topsnelheid van 78 km/h gemeten. In de Moeskroensesteenweg in Aalbeke ten slotte (max 50 km/u) werden 31 van de 202 gecontroleerde bestuurders geflitst. Dat is 15,3%, de topsnelheid daar was 76 km/u."In de aanpak van deze coronacrisis stelt de PZ Vlas alles in het werk om zoveel mogelijk politiemensen in te zetten voor enerzijds de basispolitiezorg ten dienste van haar inwoners en anderzijds voor controles op het naleven van de opgelegde maatregelen. Maar deze gerichte snelheidscontroles in Kortrijk, Kuurne en Lendelede gaan onverminderd verder zodat het duidelijk blijft dat snelheidsduivels geen misbruik kunnen maken van het rustiger verkeer", besluit Detavernier.(Annelies Nollet)