Politiezone RIHO loopt 100 kilometer tegen kanker

Vier collega’s en vrienden uit politiezone RIHO hebben een gemeenschappelijke passie: hardlopen. Samen nemen ze op 24 maart 2019 op domein De Schorre in Boom deel aan de 100 km-run voor Kom op tegen Kanker.

We zien v.l.n.r. korpschef Curd Neyrinck, Stijn Gadeyne, Peter Vandorpe, Joris Bovijn, Brecht Pouillie en Izegems schepen Kurt Himpe. (Foto JCR)

Brecht Pouillie (27), Ardooienaar Joris Bovijn (35), Peter Vandorpe uit Beveren (44) en geboren en getogen Dadizelenaar Stijn Gadeyne (34) maken alle vier deel uit van de RIHO-interventiedienst. Stijn en Brecht kennen elkaar al het langst en zijn zes jaar geleden samen aan de West-Vlaamse politieschool hun opleiding tot inspecteur begonnen. “Vorig jaar had ik dit initiatief via de media leren kennen”, vertelt Brecht, die in Langemark woont. “Ik neem het volledige traject van 40 kilometer voor mijn rekening. Na de eerste 10.000 meter komt Joris erbij. Halverwege sluit Peter aan en Stijn zorgt dan tijdens de laatste 10 kilometer voor wat extra mentale steun. Op die manier hopen we samen deze niet te onderschatten uitdaging tot een goed einde te brengen.”

Deze goeie collega’s en dito sportievelingen weten eigenlijk vrij goed waar ze aan beginnen. Brecht en Joris namen al deel aan de marathons van Milaan, Rotterdam én Brugge en ook Peter heeft die laatste West-Vlaamse uitputtingsslag aan den lijve mogen ondervinden. “Ik loop ‘s morgens vaak naar mijn werk”, bekent Peter. “En ik loop die goeie zeven kilometer ‘s avonds ook terug. Als ik de auto neem, ben ik al vlug meer dan een kwartier onderweg, dus veel verschil is dat niet.”

Goed doel

Stijn ziet meer in de afwisseling van lopen en hindernissen overwinnen. “In het verleden heb ik deelgenomen aan de Fisherman’s Friend Strongmanrun in Zolder en ook de Vikingrun was zalig om mee te maken. We vonden het alle vier een interessant gegeven om een goed doel aan onze sportieve uitdaging te koppelen.”

De 100 km-run laat maximaal 650 teams toe met in totaal 2.600 lopers op het parcours dat de vorm van een acht heeft. “Het is natuurlijk stevig afzien”, geeft Brecht toe, “maar achteraf is de voldoening enorm.” Als voorbereiding lopen Joris en Brecht de week vooraf nog de halve marathon van Lissabon en Stijn fietst halfweg juni 2019 de Stelvio op tijdens Climbing for Life. Op sportief vlak gaan ze alvast geen uitdaging uit de weg.

Spaghetti-avond

Om hun 2.500 euro startgeld te verzamelen, organiseren deze sportieve agenten een spaghetti-avond. “Die vindt op vrijdag 1 februari 2019 om 19 uur plaats in OC De Tassche”, verduidelijkt Joris. “Volwassenen betalen 15 euro (inclusief aperitief) en kinderen (-12 jaar) 8 euro. Voor 12 euro kun je dit Italiaans gerecht ook komen afhalen. De avond zelf wordt ook een tombola gehouden met een prijzenpot van maar liefst 2.000 euro. Inschrijven kan via onze Facebookpagina ‘Riho komt op tegen kanker en loopt 100km’ of door ons persoonlijk te contacteren.”

(KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.