https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Politiezone RIHO komt gratis een oogje in het zeil houden als je op vakantie bent

Je kan het dieven al een pak moeilijker maken door je woning goed af te sluiten.
Je kan het dieven al een pak moeilijker maken door je woning goed af te sluiten.
Wouter Vander Stricht

Politiezone RIHO wil met een preventiecampagne de inwoners van Roeselare, Izegem en Hooglede aansporen om hun woning inbraakveilig achter te laten als men op reis gaat. Dit kan bijvoorbeeld door het aanvragen van afwezigheidstoezicht bij de politie. “Voorkomen is immers nog altijd beter dan genezen”, klinkt het.

Commissaris Carl Vyncke benadrukt nog eens het belang van het goed afsluiten van de woning. “We hebben de eerste zonnestralen gehad. De zomer staat voor de deur en ook vakantiekoorts slaat stilaan toe. Tijdens het enthousiaste vertrek, wordt de eigen woning soms vergeten. Deuren, ramen blijven soms openstaan, de brievenbus raakt vol, de ladder wordt niet opgeborgen,… Een inbreker maakt graag gebruik van je afwezigheid en onoplettendheid. Neem dus voor je vertrek de nodige preventieve maatregelen om inbrekers weg te houden.”

Maar je kan ook gratis afwezigheidstoezicht aanvragen bij de lokale politie. Zo kan men helpen een oogje in het zeil te houden. Vraag het afwezigheidstoezicht minstens een week voor vertrek aan via www.politiezoneriho.be .

Meer info, tips en extra advies kan verkregen worden op de preventiedienst van de politiezone RIHO: List.PZ.RIHO.Preventie@police.belgium.eu

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.