Politiezone koopt anonieme motor aan: “Gevaarlijke chauffeurs uit het verkeer halen”

De politiezone RIHO wil met de aankoop van een anonieme motor extra inzetten op verkeersveiligheid. “Met de motor willen we gevaarlijke chauffeurs uit het verkeer halen.”

Korpschef Curd Neyrinck.©STEFAAN BEEL SB
Korpschef Curd Neyrinck.©STEFAAN BEEL SB

Via diverse kanalen en via klachten van bewoners krijgt de politiezone de vraag toezicht te houden in druk bevolkte gebieden en in het centrum van Roeselare en Izegem. “We proberen zoveel als mogelijk aanwezig te zijn waar dit gevraagd wordt. Onze aanwezigheid heeft meestal een positief effect, maar vervalt wanneer wij het toezicht verminderen. Mensen ervaren dat de pakkans weg is en wanen zich weer heer en meester in het verkeer”, aldus korpschef Curd Neyrinck.

De verkeersdienst wenst de pakkans te vergroten en zet daarom in op anonieme voertuigen. De politieraad keurde zowel de aankoop van een nieuw anoniem voertuig als een nieuwe anonieme motor goed. “De voorbije maanden hebben we een dergelijke motor uitgetest. Onze motard krijgt telkens ondersteuning van een voertuig of een andere motor. Tijdens die testperiode hebben we heel mooie resultaten behaald. Met de motor kunnen we heel gemakkelijk gevaarlijke chauffeurs uit het verkeer halen”, aldus de korpschef.

De gloednieuwe anonieme motor is uitgerust met een sirene en lampen, maar die vallen niet op. “Wij zorgen er ook voor dat onze motards op de juiste manier uitgerust zijn om wanneer dat nodig is tussen te komen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.