Politiezone Het Houtsche solidair met collega’s uit Bredene/De Haan

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In nood kent men zijn vrienden, wordt wel een gezegd. Ook tussen de verschillende politiezones is er enige solidariteit te bespeuren. Politiezone Bredene/De Haan krijgt twee maanden een politiemotor in bruikleen van politiezone Het Houtsche.

De verkeerscel van politiezone Het Houtsche helpt de politie van Bredene/De Haan uit de nood door hen twee maanden een politiemotor uit te lenen. Het kan immers heel druk worden aan de kust tijdens de zomervakantie. “Dagtoerisme inbegrepen zitten we toch al snel aan een verdrievoudiging van de bevolking”, vertelt commissaris Dennis Goes. “Normaal hebben wij drie motoren ter beschikking. Een drietal weken geleden gebeurde er een ongeluk waarbij een van onze motards bij betrokken was. Daardoor is de motor voor onbetaalde tijd uit dienst en misschien wel voorgoed, dat moet nog bepaald worden. Om tijdens de drukke zomermaanden toch een goede dienstverlening te garanderen naar de bevolking toe hadden we een motor tekort. Vroeger konden we voor de bruikleen van dienstvoertuigen terecht bij de Federale politie, maar dat kan nu niet meer. Daardoor zijn we aangewezen om andere politiezones. Het Houtsche sprong ons bij en daar zijn we dankbaar voor.”

Bestelwagen

Naast de politiemotor kreeg de politie Bredene/De Haan ook een bestelwagen in gebruik van de West-Vlaamse politieschool. De bestelwagen moet een eveneens geaccidenteerd voertuig vervangen. “Of dat echt gebruikelijk is weet ik niet, maar als politiezone zijn we solidair met elkaar. Gelukkig maar dat het op deze manier kan want het is niet evident om een nieuw voertuig te krijgen. Daarnaast kan het wel wat duren voor alle administratie rond is bij de aanvraag van een nieuw politievoertuig”, aldus de commissaris. Na twee maanden gaat de motor terug naar politiezone Het Houtsche. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier