https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Politiezone het Houtsche schrijft wenskaarten

De kaartjes werden overhandigd aan de burgemeesters van de drie gemeenten van de politiezone.© GST
De kaartjes werden overhandigd aan de burgemeesters van de drie gemeenten van de politiezone.© GST
Redactie KW

In het kader van de Warmste Week heeft het Houtsche een oproep gelanceerd bij het personeel om deel te nemen aan de actie om wenskaarten te schrijven voor mensen die in eenzaamheid leven of zich in een kwetsbare situatie bevinden.

“We hebben deze actie gelanceerd in het korps en er is massaal veel reactie op gekomen. We hebben meer dan 100 kaarten ontvangen waarop de ene een warme boodschap schreef en een andere een mooie tekening.”

“Het zijn stuk voor stuk unieke en persoonlijke wenskaarten geworden gericht aan een onbekend persoon. We hebben de kaartjes daarna mooi verpakt in een geadresseerde blauw doos om ze aan het OCMW te bezorgen”, vertelt korpschef van het Houtsche Veerle Dhont.

De kaartjes werden in het politiekantoor van Oostkamp verzameld en vrijdag overhandigd aan burgemeester van Beernem Jos Sypré, burgemeester van Oostkamp Jan de Keyser en aan burgemeester van Zedelgem Annick Vermeulen.

Juiste mensen bereiken

De kaartjes gaan naar de drie OCMW’s die de kaartjes verder zullen verdelen. Zij zijn een partner en goed geplaatst om de juiste mensen te bereiken: diegenen die eenzaam zijn, in isolement leven, kwetsbaar zijn en die dus het meeste nood hebben aan wat ondersteuning of een warm gebaar.

“Sociaal en samen zijn twee van onze waarden. We zetten in ons werk dagelijks in op klantgerichtheid en samenwerking. We handhaven, maar daarnaast zijn we ook mensen onder de mensen. Door ons initiatief voor de Warmste Week kijken we niet aan de zijlijn toe maar maken we als korps het verschil door een klein gebaar. We moeten er zijn voor elkaar, zeker als het moeilijk gaat”, besluit de korpschef. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten