Politiezone Het Houtsche kiest voor elektrisch rijden

© (Foto GST)
Redactie KW

Politiezone Het Houtsche heeft op woensdag 2 februari de eerste van de drie nieuwe elektrische wagens in gebruik genomen. Het voertuig is een Hyundai Ioniq en zal gebruikt worden voor de directie Personeel en middelen.

De twee andere elektrische wagen zullen voorzien worden van de belettering van een zichtbaar politievoertuig en zullen ingezet worden in de wijkafdeling Oostkamp: een Hyundai Ioniq en voor het Team Omgeving komt er een Hyundai Kona binnen. De wagen werden aangekocht via een raamcontract en werden op de politieraad van 27 oktober vorig jaar goedgekeurd.

Met de elektrische wagen wil de politie nog meer inzetten op duurzaamheid. Vorig jaar hebben ze een duurzaamheidsscan laten uitvoeren waarbij ook de zorg voor het milieu belicht werd. Het Houtsche kreeg een globale score van 72% en toch schakelen ze nu nog een versnelling hoger met de vergroening van het wagenpark.

”Nochtans is de keuze voor een meer milieuvriendelijke wagen voor de politie niet zo evident. Er zijn heel wat factoren waarmee we rekening moeten houden zoals de intensiteit van het gebruik en de nodige ruimte voor politiematerieel. Het takenpakket, met veel korte verplaatsingen en niet-dringende opdrachten, maakt van het bij deze drie wagens realistisch om te kiezen voor volledige elektrische auto’s”, besluit Korpschef Veerle Dhont.

Mia Gobert overhandigde de sleutels van de nieuwe wagen aan de voorzitter van de politieraad Annick Vermeulen, in aanwezigheid van Jan de Keyser, Jos Sypré en korpschef Veerle Dhont. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.