Politiezone Arro Ieper verscherpt horecacontroles

Redactie KW

Donderdag werden opnieuw een aantal cafés gesloten die klanten toelieten. “De term ‘sluiting’ is ook geldend voor de achterdeur. De controles worden verscherpt”, zegt communicatiedeskundige Glenn Verdru.

De politie van de zone Arro Ieper voert controles uit op het verplichte sluiten van horecazaken en andere bedrijven tijdens deze coronacrisis. “Onze ploegen worden maximaal ingezet om controles uit te voeren, maar er is ook sociale controle. Mensen melden zaken die niet volgens de maatregelen lopen, zoals cafés die klanten toelaten of winkels die toch open zijn”, zegt communicatiedeskundige Glenn Verdru.

Overtreding in Ieper en Zonnebeke

“In de afgelopen 24 uur hebben we 30 meldingen binnen gekregen. Donderdag werden weer twee cafés gesloten in Ieper en Zonnebeke. Het ging om een café/bar en een zaal waar café werd gehouden. De geldboete kan oplopen tot 500 euro voor uitbater én aanwezigen. De controles zullen verscherpt worden bij herhaaldelijke overtredingen. We evalueren dagelijks.”

De grensovergangen worden sinds vrijdag ook gecontroleerd. “Niet-essentiële verplaatsingen worden niet meer toegestaan. Wie over de grens werkt, mag die wel over. Inkopen van voedingswaren, brandstof gaan tanken en dergelijke moeten in eigen land gebeuren”, zo werd gecommuniceerd. Ook recreatie moet ook stoppen aan de grens. “Tot nader order mag je niet flaneren op de Zwarteberg of fietsen in de Noord-Franse moeren”, aldus stad Poperinge.

(LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.