Politiezone Arro Ieper lanceert eigen politie-app

Coördinator Francis Rambour BIN Noord Ieper, voorzitter van de politiezone en burgemeester Emmily Talpe, korpschef Kenneth Coigné, Glenn Verdru en Wim Cardon stellen de app voor.© EF
Coördinator Francis Rambour BIN Noord Ieper, voorzitter van de politiezone en burgemeester Emmily Talpe, korpschef Kenneth Coigné, Glenn Verdru en Wim Cardon stellen de app voor.© EF
Redactie KW

De politiezone Arro Ieper heeft een eigen app ontwikkeld. De app kan gratis gedownload worden en biedt nog meer mogelijkheden om met de inwoners uit haar werkingsgebied te communiceren.

De beslissing om een eigen politie-app te ontwikkelen kreeg eind 2020 al groen licht van het politiecollege. De ontwikkeling ervan en het wegwerken van de kinderziektes nam meer tijd in beslag dan vooraf gedacht maar net voor de zomervakantie is de app klaar om gelanceerd te worden. Wie wil kan die zowel via de Google Play Store (Android) als de App Store (Apple) gratis downloaden.

Wat je met de gloednieuwe app kan aanvangen? “Nieuws raadplegen, een gps-functie leidt overal in België naar het dichtstbijzijnde politiekantoor, noodnummers kunnen geraadpleegd en rechtstreeks gebeld worden, je krijgt meteen de gegevens en foto van je wijkinspecteur te zien, er is een overzicht van de meest waardevolle gevonden voorwerpen”, somt communicatieverantwoordelijke Glenn Verdru op.

Op de app van de politiezone Arro Ieper kunnen er ook niet-dringende meldingen gedaan worden. Bijvoorbeeld bij de vaststelling van vandalisme of de vondst van een obus. Gebruikers kunnen meteen ook een foto en de locatie van de melding meesturen.

De beste politie-app

Ook de Buurtinformatienetwerken (BIN) krijgen via de app een nieuw leven. “Er is een module om gratis lid te worden van één van de BIN’s”, legt Wim Cardon uit.

“Leden kunnen zelf aangeven of ze de BIN-berichten willen via een melding in de app zelf, via sms en/of via mail willen ontvangen.”

“Het is niet de eerste politie-app ooit maar naar onze bescheiden mening voorlopig wel de beste”, sluit korpschef Kenneth Coigné af. “Het geeft ons na Facebook en de website extra mogelijkheden om in twee richtingen met de burgers te communiceren. Er zijn in de toekomst nog mogelijkheden om de app uit te breiden.”

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten