Politierechter veroordeelt speler en ex-speler van Cercle Brugge

Voor Guillaume De Schryver toonde de rechter zich mild. © a-ACR
Redactie KW

De Brugse politierechter veroordeelde woensdagmorgen een speler en een ex-speler van Cercle Brugge. De ene omdat hij zonder rijbewijs rondreed en verkeerd parkeerde, de andere omdat hij zijn wagen uitleende aan iemand zonder rijbewijs.

De speler en ex-speler van Cercle Brugge moesten zich woensdagmorgen samen in de politierechtbank verantwoorden. Bennedine Mehdi, een 22-jarige huurling van Monaco, vroeg in april vorig jaar de auto van zijn 21-jarige ploegmakker Guillaume De Schryver. Hij wilde enkele spullen ophalen in Brugge en had daar een auto voor nodig. Het jeugdproduct van Cercle leende zijn wagen uit, maar had dat beter niet gedaan.

Want niet veel later merkte de politie de wagen op omdat hij verkeerd geparkeerd stond. Ze spraken Mehdi er over aan, maar die wilde niet bepaald meewerken. Toen de politie zijn documenten vroeg, startte hij de motor zonder die uit te halen. Hij verklaarde dat hij zijn rijbewijs niet bij zich had. Uiteindelijk gaf hij zijn sleutels na lang aandringen toch aan de politie. Niet veel later bleek dat de jonge verdediger helemaal geen rijbewijs heeft en dus niet mocht rijden.

Mehdi stuurde zijn kat naar de politierechtbank. De Schryver liet zich door een advocaat vertegenwoordigen. “Mijn cliënt was te goeder trouw”, zei die. “Hij wist helemaal niet dat zijn collega-voetballer geen rijbewijs had.”

De politierechter veroordeelde Mehdi tot een boete van 2.080 euro en een rijverbod van zes maanden. Voor De Schryver toonde de rechter zich dan weer mild. Die kreeg een geldboete van 800 euro, maar volledig met uitstel. Hij moet dus enkel de gerechtskosten ophoesten.

(TLG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.