Politieraad van de zone Spoorkin samengesteld

Op de foto: Peter Roose (burgemeester-voorzitter), Gerard Liefooghe (burgemeester Alveringem, lid politiecollege), Devid Camerlynck (korpschef, lid politiecollege), Toon Fonteyne (commissaris) Jorik Debruyne (commissaris), politieraadsleden: Philip Ameloot, Gerda Butaye, Dries Decorte, Jan Deheegher, Jef Goens, Stijn Hommez, Dirk Kesteloot, Ignace Lootvoet, Michèle Note, Anja Pilet, Anneke Soenen, Pascal Sticker, Marnik Vandenbroucke, Wouter Vanlouwe, Jan Verfaillie, en Yoniko Sohier (zonesecretaris), Lode Morlion, burgemeester Lo-Reninge was verontschuldigd. © JT
Redactie KW

Dinsdagavond, 23 april, legden Anja Pilet en Marnik Vandenbroucke de eed af als nieuwe politieraadsleden van de politiezone Spoorkin.

In meerdere gemeentezones worden de bevoegdheden van de gemeenteraad over de organisatie en het beheer van het lokaal politiekorps uitgeoefend door de politieraad. Zo is de politieraad bevoegd voor de goedkeuring van de personeelsformatie en de personeelsregeling in het algemeen, de begroting en elke beslissing die te maken heeft met de werkingsmiddelen, infrastructuur, apparatuur en uitrusting van het politiekorps.

Zittingen van de politieraad

De vergaderingen van de politieraad worden minimum vier maal per jaar georganiseerd in de Seylsteen, Sint-Denisplaats 16 in Veurne en is toegankelijk voor het publiek. Persoonsgebonden dossiers (benoemingen, pensioneringen…) worden wel achter gesloten deuren behandeld na afloop van de openbare zitting.

Samenstelling

De politieraad wordt evenredig samengesteld uit gemeenteraadsleden van elke gemeente van de zone, op basis van de bevolkingscijfers. In de politiezone Spoorkin zetelen momenteel, naast de drie burgemeesters, nog vijftien raadsleden: uit Veurne (9), Alveringem (4), Lo-Reninge (2). Ook de korpschef en de secretaris van de politiezone nemen deel aan de vergaderingen van de politieraad. De voorzitter van het politiecollege (burgemeester Peter Roose) zit de politieraad voor.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier