Politieraad Tielt heeft nieuwe voorzitter

Burgemeester van Wingene Hendrik Verkest zat vrijdagochtend voor de laatste keer als voorzitter het politiecollege van de politiezone Tielt voor. Hij geeft de fakkel door aan Luc Vannieuwenhuyze.

© BF
© BF

Nadat hij reeds tijdens de vorige legislatuur enkele jaren voorzitter was van het politiecollege en de politieraad van de politiezone Tielt, stond Hendrik Verkest de voorbije twee jaar opnieuw aan het hoofd van de politiezone. Zo leidde hij de vergaderingen van de politieraad en het politiecollege in goede banen. Vrijdag zat hij zijn laatste politiecollege voor. Verkest wordt opgevolgd door zijn Tieltse collega Luc Vannieuwenhuyze. “Tijdens je jaren als voorzitter heb je niet enkel naar Wingene gekeken, maar naar de hele zone”, roemde Vannieuwenhuyze zijn voorganger.

Burgemeester Verkest nam dan weer afscheid van het politiecollege met een dubbel gevoel. “De politiezone vormt momenteel een goed draaiend geheel. Het is echter moeilijk om in deze coronatijd te stoppen. We kunnen niet politiek-sociaal functioneren zoals het moet”, aldus Verkest die ook nog de bevolking roemde voor het naleven van de coronaregels tijdens de eindejaarsperiode. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.