Politieraad keurt aankoop financiëngebouw in Diksmuide goed: centraal politiegebouw Polder op komst

Het bewuste gebouw in de Woumenweg.© JH
Het bewuste gebouw in de Woumenweg.© JH
Redactie KW

De kogel is door de kerk. De politieraad van politiezone Polder keurde dinsdagavond unaniem de aankoop goed van het leegstaande financiëngebouw in de Woumenweg in Diksmuide goed. Daar moet het nieuw centraal politiegebouw verrijzen. Met de aankoop is een bedrag van 1,4 miljoen euro gemoeid, wat 100.000 euro lager is dan de schattingsprijs. “In alle opzichten een goede zaak”, zegt korpschef Johan Geeraert.

De politiezone Polder beslaat de gemeenten Diksmuide, Kortemark, Koekelare en Houthulst, maar heeft tot op vandaag geen centraal politiegebouw. De commissariaten zitten wijd versnipperd en ook enkele centrale diensten in Diksmuide zitten op verschillende locaties. Zo zit de korpsleiding net als de wijkpolitie in de Rijkswachtstraat, maar zit de eerstelijnsbijstand voor de burger en de interventiepolitie in de Sint-Sebastiaanlaan. Er is ook een nijpend tekort aan parkeerplaatsen voor politievoertuigen. Er werd al jaren uitgekeken naar een locatie voor een nieuw centraal politiegebouw. Dinsdagavond keurde de politieraad, bestaande uit het politiecollege aangevuld met een raadslid per gemeente de aankoop goed.

Uitstekende zaak

Korpschef Johan Geeraert reageert verheugd op de beslissing. “Dit is een uitstekende zaak voor onze politiezone”, zegt hij. “De politieraad heeft de beslissing unaniem goedgekeurd. Iedereen is overtuigd van de noodzaak van deze aankoop. Het perceel is ruim en uitstekend gelegen. Ons bod van 1,4 miljoen euro werd aanvaard. Dat bedrag is 100.000 euro minder dan de schattingsprijs voor het gebouw. De aankoop is nu definitief en nu begint de administratie. De bedoeling is een architect aan te stellen die een nieuw gebouw kan uittekenen. Het financiëngebouw nu is al 40 jaar oud en niet meer aangepast aan de huidige noden, laat staan aan die van de politie .” Wellicht duurt het nog zeker twee jaar voor het nieuwe gebouw er staat. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.