"Ik begrijp dat de perceptie hierover niet goed is, maar de perceptie veranderde de voorbije week ook om de haverklap. Er werd pas vrijdagmiddag beslist dat de cafés en restaurants om middernacht moesten sluiten en ik zag er geen graten in om 's avonds nog eens in café Riderz binnen te lopen. Ik ben daar overigens maar een kwartiertje gebleven", verdedigt ze zich.

Dumery wou de uitbaters zo naar eigen zeggen een hart onder de riem steken. "Die mensen gaan nu een hele moeilijke periode tegemoet. In de Riderz was er vrijdagavond trouwens al veel minder volk dan anders op een vrijdagavond, van een lockdown party was daar dus geen sprake. Niettemin begrijp ik de verontwaardiging van de mensen wel. De commotie toont aan dat ze de voorzorgsmaatregelen ernstig nemen, en als burgemeester heb ik inderdaad een voorbeeldfunctie te vervullen. Mijn welgemeende excuses, ik had de situatie duidelijk niet goed ingeschat", klinkt het.

Dumery betreurt wel dat de oppositie het filmpje verder verspreidde. "Jammer dat zoiets in deze moeilijke tijden toch weer politiek moet worden gerecupereerd."

Voormalig burgemeester Patrick De Klerck (Open VLD) deelde het bewuste filmpje op Facebook, maar wenst er verder geen commentaar meer op te geven. "De beelden spreken voor zich."

24.00 uur is 24.00 uur...ook voor burgemeesters...

Geplaatst door Patrick de Klerck op Zaterdag 14 maart 2020
"Ik begrijp dat de perceptie hierover niet goed is, maar de perceptie veranderde de voorbije week ook om de haverklap. Er werd pas vrijdagmiddag beslist dat de cafés en restaurants om middernacht moesten sluiten en ik zag er geen graten in om 's avonds nog eens in café Riderz binnen te lopen. Ik ben daar overigens maar een kwartiertje gebleven", verdedigt ze zich. Dumery wou de uitbaters zo naar eigen zeggen een hart onder de riem steken. "Die mensen gaan nu een hele moeilijke periode tegemoet. In de Riderz was er vrijdagavond trouwens al veel minder volk dan anders op een vrijdagavond, van een lockdown party was daar dus geen sprake. Niettemin begrijp ik de verontwaardiging van de mensen wel. De commotie toont aan dat ze de voorzorgsmaatregelen ernstig nemen, en als burgemeester heb ik inderdaad een voorbeeldfunctie te vervullen. Mijn welgemeende excuses, ik had de situatie duidelijk niet goed ingeschat", klinkt het. Dumery betreurt wel dat de oppositie het filmpje verder verspreidde. "Jammer dat zoiets in deze moeilijke tijden toch weer politiek moet worden gerecupereerd." Voormalig burgemeester Patrick De Klerck (Open VLD) deelde het bewuste filmpje op Facebook, maar wenst er verder geen commentaar meer op te geven. "De beelden spreken voor zich."