Politiecommissariaat verhuist naar AC/DC

Het AC/DC wordt het nieuwe onderkomen van het lokale politiecommissariaat©JOKE COUVREUR JCR
Het AC/DC wordt het nieuwe onderkomen van het lokale politiecommissariaat©JOKE COUVREUR JCR
Redactie KW

Het Stadense politiecommissariaat verhuist halfweg volgend jaar naar het gemeentehuis. Dat maakte burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) bekend in het kader van de aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025. Ander belangrijke aanpassing in het meerjarenplan is het inschrijven van een budget voor de volledige heraanleg van de Roeselarestraat in Oostnieuwkerke.

“Aanvankelijk was in het meerjarenplan voor de Roeselarestraat slechts 500.000 euro voorzien voor ingrepen ter hoogte van de Most en voor de verbetering van het fietspad”, legt burgemeester Vanderjeugd uit.

“We verhogen het budget nu tot 2,5 miljoen euro, ons aandeel voor de volledige heraanleg van de wegenis en de riolering.” Verder wordt aan het meerjarenplan een bedrag van 210.000 euro toegevoegd voor de optimalisatie van het AC/DC, het administratief centrum en dienstencentrum.

Verhuur na openingsuren

“We willen een groot terras met bijhorende tuinmeubelen aanleggen voor het dienstencentrum”, weet de burgervader. “Bedoeling is dat de mensen er rustig kunnen eten en kuieren. Verder willen wij het dienstencentrum na de openingsuren verhuren aan verenigingen.”

“Het centrum is immers een mooie locatie met onder meer een goed uitgeruste keuken. We zullen een aparte ingang voorzien aan de Hospitaalstraat. Het komt er op neer dat de leveranciersingang de ingang wordt voor de activiteiten na de openingsuren van het dienstencentrum.”

Politiecommissariaat

“We gaan het dienstencentrum ook afscheiden van het administratief centrum zodat tijdens activiteiten na de openingsuren niemand het administratief gedeelte van het gemeentehuis binnen kan.”

Het is bovendien de bedoeling om het lokaal politiecommissariaat, dat zich nu in de deelgemeente Westrozebeke bevindt, onder te brengen in het administratieve gedeelte van het gemeentehuis.

“De bevolking kan daardoor op 1 punt terecht voor zowel gemeente, OCMW, dienstencentrum als politie. De verhuis van de politie naar het gemeentehuis is voorzien voor halfweg volgend jaar.” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.