Frederik Vanclooster (21) werd voor het laatst gezien op woensdagochtend 1 januari rond 3 uur, op een nieuwjaarsfuif in de Kruitfabriek in Vilvoorde. De 1,94 meter grote en normaal gebouwde jongeman heeft bruin haar, droeg een bril met ronde glazen, een bruine fluwelen broek, een blauw geruit hemd, een grijze trui en een donkerblauwe winterjas.

Woensdagnamiddag en -avond hadden tientallen vrijwilligers al een spontane zoekactie gehouden en donderdagvoormiddag werd een nieuwe zoekactie op het getouw gezet, ditmaal gecoördineerd door de Cel Vermiste Personen. Honderden vrijwilligers doorzochten daarbij de omgeving van de Kruitfabriek en de weg naar de woning van Frederik Vanclooster. Rond 13 uur kwam een einde aan die speurtocht, zonder resultaat.

Er werden sonarboten ingezet in de zoektocht., BELGA
Er werden sonarboten ingezet in de zoektocht. © BELGA

De politie en de Civiele Bescherming hadden intussen ook twee sonarboten laten aanrukken om op het kanaal Brussel-Schelde naar de verdwenen jongeman te zoeken. Die speurtocht werd donderdagnamiddag kort na 16 uur ook stopgezet, maar wordt vrijdag verdergezet.

Frederik is de zoon van VRT-radiojournalisten Lucas Vanclooster (64) uit Roeselare en Kristien Bonneure (53) uit Brugge. Het gezin woont in Vilvoorde. (Belga/TV)

De vermiste Frederik Vanclooster.
Frederik Vanclooster (21) werd voor het laatst gezien op woensdagochtend 1 januari rond 3 uur, op een nieuwjaarsfuif in de Kruitfabriek in Vilvoorde. De 1,94 meter grote en normaal gebouwde jongeman heeft bruin haar, droeg een bril met ronde glazen, een bruine fluwelen broek, een blauw geruit hemd, een grijze trui en een donkerblauwe winterjas.Woensdagnamiddag en -avond hadden tientallen vrijwilligers al een spontane zoekactie gehouden en donderdagvoormiddag werd een nieuwe zoekactie op het getouw gezet, ditmaal gecoördineerd door de Cel Vermiste Personen. Honderden vrijwilligers doorzochten daarbij de omgeving van de Kruitfabriek en de weg naar de woning van Frederik Vanclooster. Rond 13 uur kwam een einde aan die speurtocht, zonder resultaat.De politie en de Civiele Bescherming hadden intussen ook twee sonarboten laten aanrukken om op het kanaal Brussel-Schelde naar de verdwenen jongeman te zoeken. Die speurtocht werd donderdagnamiddag kort na 16 uur ook stopgezet, maar wordt vrijdag verdergezet. Frederik is de zoon van VRT-radiojournalisten Lucas Vanclooster (64) uit Roeselare en Kristien Bonneure (53) uit Brugge. Het gezin woont in Vilvoorde. (Belga/TV)