De politiediensten hielden eerder al controles, maar tot nu toe werden die controles enkel door mobiele patrouilles uitgevoerd. Sinds zondag werden daar enkele vaste controleposten aan toegevoegd. Zoals aangegeven in de door de regering opgelegde maatregelen zijn enkel essentiële verplaatsingen toegestaan. Daarnaast mogen ook tweedeverblijvers niet naar hun appartement of huis in Oostende komen. Iedereen wordt gevraagd om thuis te blijven. De boetes voor mensen die zich daar niet aan houden kunnen hoog oplopen, tot wel 4.000 euro.

"Zaterdag werden nog geen processen-verbaal uitgeschreven aan overtreders", vertelt commissaris Kris Allary. "We vragen iedereen die de stad wil binnen rijden wat ze hier komen doen. Wie geen goede reden heeft om Oostende in te rijden, wordt onherroepelijk teruggestuurd. Enkel zo kunnen we de opgelegde maatregelen door de burgers laten opvolgen." De politieposten staan opgesteld op de A10, de Gistelsesteenweg, de Ringlaan, de Torhoutsesteenweg, op de Dr. Eduard Moreauxlaan en op de kustbaan.

De politie van Oostende stelde zaterdag tussen 6 uur 's morgens en zondag 6 uur 's morgens 36 processen-verbaal op voor het overtreden van het samenscholingsverbod. "Het gaat wel degelijk om 36 personen en niet om 36 groepjes", verduidelijkt de commissaris.

(JRO)

De politiediensten hielden eerder al controles, maar tot nu toe werden die controles enkel door mobiele patrouilles uitgevoerd. Sinds zondag werden daar enkele vaste controleposten aan toegevoegd. Zoals aangegeven in de door de regering opgelegde maatregelen zijn enkel essentiële verplaatsingen toegestaan. Daarnaast mogen ook tweedeverblijvers niet naar hun appartement of huis in Oostende komen. Iedereen wordt gevraagd om thuis te blijven. De boetes voor mensen die zich daar niet aan houden kunnen hoog oplopen, tot wel 4.000 euro. "Zaterdag werden nog geen processen-verbaal uitgeschreven aan overtreders", vertelt commissaris Kris Allary. "We vragen iedereen die de stad wil binnen rijden wat ze hier komen doen. Wie geen goede reden heeft om Oostende in te rijden, wordt onherroepelijk teruggestuurd. Enkel zo kunnen we de opgelegde maatregelen door de burgers laten opvolgen." De politieposten staan opgesteld op de A10, de Gistelsesteenweg, de Ringlaan, de Torhoutsesteenweg, op de Dr. Eduard Moreauxlaan en op de kustbaan.De politie van Oostende stelde zaterdag tussen 6 uur 's morgens en zondag 6 uur 's morgens 36 processen-verbaal op voor het overtreden van het samenscholingsverbod. "Het gaat wel degelijk om 36 personen en niet om 36 groepjes", verduidelijkt de commissaris. (JRO)