Blijkbaar waren er daar woensdag in de vooravond heel wat jongeren uit Noord-Frankrijk aanwezig. Ook in de tuin achter de Briekenmolen in de Koestraat. Samenscholing van meer dan drie personen is verboden.

Ondertussen is op De Balokken ook de hondenloopweide gesloten. "We namen die beslissing om concentraties van groepen mensen tegen te gaan", aldus de burgemeester. Frankrijk is sedert dinsdagmiddag in lockdown maar de grens tussen Wervik en Wervicq-Sud is niet afgesloten.

"Fransen mogen zich in hun land verplaatsen mits geldige reden", aldus Youro Casier. "In Frankrijk gebeurt de controle door de politie en gendarmerie. In België geldt deze maatregel nog niet, dus mogen Fransen de grens oversteken maar moeten ze zich houden aan de richtlijnen die hier van toepassing zijn." (ED)

Blijkbaar waren er daar woensdag in de vooravond heel wat jongeren uit Noord-Frankrijk aanwezig. Ook in de tuin achter de Briekenmolen in de Koestraat. Samenscholing van meer dan drie personen is verboden.Ondertussen is op De Balokken ook de hondenloopweide gesloten. "We namen die beslissing om concentraties van groepen mensen tegen te gaan", aldus de burgemeester. Frankrijk is sedert dinsdagmiddag in lockdown maar de grens tussen Wervik en Wervicq-Sud is niet afgesloten."Fransen mogen zich in hun land verplaatsen mits geldige reden", aldus Youro Casier. "In Frankrijk gebeurt de controle door de politie en gendarmerie. In België geldt deze maatregel nog niet, dus mogen Fransen de grens oversteken maar moeten ze zich houden aan de richtlijnen die hier van toepassing zijn." (ED)