Jongeren uit verschillende Vlaamse provincies, waaronder ook enkele West-Vlaamse jongeren, hadden het lumineus idee gekregen om in een verlaten loods een Rave-party te organiseren.

Het feestje startte vermoedelijk al donderdagavond, maar werd pas de volgende morgen opgemerkt door de politie. "De fuif werd niet aangemeld en was dus illegaal", vertelt Sandra Gevaert van de Oostendse politie. Omstreeks 10.30 uur vrijdagmorgen kreeg de scheepvaartpolitie de illegale fuif in de gaten.

Onder invloed van drugs

"Het feestje liep stillaan op zijn einde tegen dat onze mensen bij het feest aankwamen. Het ging hier om jongeren uit verschillende Vlaamse provincies. Toen we op de site arriveerden stoven de jongeren uiteen, maar tevergeefs. Bijna alle jongeren werden aan een controle onderworpen. Een zestal werden onder invloed van drugs bevonden."

De politie stelde de nodige processen-verbaal op. Onder meer voor het illegaal organiseren van een fuif en voor drugsgebruik.

(JRO/ foto JRO)

Jongeren uit verschillende Vlaamse provincies, waaronder ook enkele West-Vlaamse jongeren, hadden het lumineus idee gekregen om in een verlaten loods een Rave-party te organiseren. Het feestje startte vermoedelijk al donderdagavond, maar werd pas de volgende morgen opgemerkt door de politie. "De fuif werd niet aangemeld en was dus illegaal", vertelt Sandra Gevaert van de Oostendse politie. Omstreeks 10.30 uur vrijdagmorgen kreeg de scheepvaartpolitie de illegale fuif in de gaten. "Het feestje liep stillaan op zijn einde tegen dat onze mensen bij het feest aankwamen. Het ging hier om jongeren uit verschillende Vlaamse provincies. Toen we op de site arriveerden stoven de jongeren uiteen, maar tevergeefs. Bijna alle jongeren werden aan een controle onderworpen. Een zestal werden onder invloed van drugs bevonden." De politie stelde de nodige processen-verbaal op. Onder meer voor het illegaal organiseren van een fuif en voor drugsgebruik. (JRO/ foto JRO)