Bij een transport- en overslagfirma in Emelgem (Izegem) zijn woensdagochtend 22 illegalen tussen een lading chocolade en pralines gevonden. De politie van de zone Riho pikte het gezelschap van hoofdzakelijk Koerdische Irakezen, waaronder vier minderjarigen, op en lichtte de Dienst Vreemdelingenzaken in.

In afwachting van de beslissing of ze het bevel zouden krijgen het land te verlaten, kregen de illegalen onderdak in het cellencomplex van de politie. Uiteindelijk moesten de vier minderjarigen naar een centrum voor niet-begeleide minderjarigen en kreeg de rest een bevel op papier om het land te verlaten. In cultureel centrum De Leest kregen ze wel eerst nog eten en drinken aangeboden.

De lading, waar de illegalen al hadden van geproefd, zal vernietigd worden. Wellicht hadden de illegalen er op gerekend met de vrachtwagen in Calais en daarna in Engeland te geraken.

(LSi)

Bij een transport- en overslagfirma in Emelgem (Izegem) zijn woensdagochtend 22 illegalen tussen een lading chocolade en pralines gevonden. De politie van de zone Riho pikte het gezelschap van hoofdzakelijk Koerdische Irakezen, waaronder vier minderjarigen, op en lichtte de Dienst Vreemdelingenzaken in. In afwachting van de beslissing of ze het bevel zouden krijgen het land te verlaten, kregen de illegalen onderdak in het cellencomplex van de politie. Uiteindelijk moesten de vier minderjarigen naar een centrum voor niet-begeleide minderjarigen en kreeg de rest een bevel op papier om het land te verlaten. In cultureel centrum De Leest kregen ze wel eerst nog eten en drinken aangeboden.De lading, waar de illegalen al hadden van geproefd, zal vernietigd worden. Wellicht hadden de illegalen er op gerekend met de vrachtwagen in Calais en daarna in Engeland te geraken. (LSi)